Τετάρτη, 02 Μάιος 2018 15:29

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα “Ακοβίτικα”

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα “Ακοβίτικα” για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας.

Ηταν μια ιδέα του Φώτη Μπουγά που υλοποιήθηκε με την επιτυχή συμμετοχή περίπου 60 παιδιών στον ευχάριστο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με την ευγενική χορηγία για την Σκακιστική Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας από το Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας.

Συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Οι μικροί εξερευνητές» μαζί με το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Λόγω του κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών που αγωνίζονταν μπορούσαν συνεχώς να τα παρακολουθούν. Μετά τη λήξη του 5ου γύρου ακολούθησαν οι απονομές.

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει απόλυτα πετυχημένη την διοργάνωση.

Πρωταθλητής του 1ου Τουρνουά «Ακοβίτικα» ήταν ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με 5 βαθμούς (χρυσό μετάλλιο), Πρωταθλήτρια η Παντελοπούλου Ελεάνα από το Δημοτικό της Εύας με 5 βαθμούς (χρυσό μετάλλιο), δεύτερος ο Ρούμπος Δημήτρης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με 4 βαθμούς (αργυρό μετάλλιο) και τρίτος ο Δραγώνας Σταμάτης από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με 4 βαθμούς. Επίσης 4 βαθμούς πήραν οι αθλητές Νικολακόπουλος Σταύρος από το 11ο Δημοτικό, Αθανασοπούλου Αδριάνα από το 7ο Δημοτικό, ο Ταβουλαρέας Νικόλας από το 7ο Δημοτικό, ο Δικαίος Άγγελος από το 9ο Δημοτικό και ο Κατσαρέας Κωνσταντής από το 7ο Δημοτικό.

Τις απονομές των διακριθέντων αθλητών έκαναν οιΜπουγάς Φώτης και Τσιάλας Νίκος. Εκ μέρους των Μικρών Εξερευνητών η Τσούγκου Ρούλα απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σ’ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Διαιτητές των αγώνων οι κ.κ. Θοδωρής Τσεκούρας, Μιχάλης Τσιάλας και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λούκα Μαριάνθη, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Πουλόπουλος Ηλίας και Παντελοπούλου Δέσποινα.

Την γενική επίβλεψη ως Διευθύντρια αγώνων είχε η Έφορος Σκάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα, η οποία δεσμεύτηκε για την επανάληψη του τουρνουά «Ακοβίτικα» του χρόνου με τον ίδιο τρόπο, την ίδια εποχή.

Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά: «Θα διαθέσουμε περισσότερο χρόνο για την διοργάνωσή του και έτσι ελπίζουμε ότι θα αυξήσουμε κατά πολύ τις συμμετοχές των παιδιών. Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε μόνο δύο εβδομάδες, μία προ διακοπών Πάσχα και μία μετά. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, αλλά και στις οικογένειές τους που αφιέρωσαν το πρωινό του Σαββάτου συνοδεύοντάς τα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να βγαίνουν κερδισμένα τα παιδιά και το σκάκι. Επόμενη διοργάνωση από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ένα τουρνουά γρήγορου σκακιού μόνο για αθλητές σκακιού (με αθλητικό δελτίο) με διεθνή αξιολόγηση”.