Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 12:46

Γιορτή κολύμβησης στην Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Γιορτή κολύμβησης στην Καλαμάτα (φωτό)

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” τίμησε τη μνήμη του Σπύρου Κοντόπουλου, διοργανώνοντας αγώνες κολύμβησης αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών.

Το κολυμβητήριο της Καλαμάτας γέμισε το Σαββατοκύριακο από δεκάδες παιδιά, μιας και συμμετείχαν 450 περίπου αθλητές από 18 σωματεία της περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αττική.

Η δράση ξεκίνησε από το Σάββατο στις 10 το πρωί, με την πρώτη αγωνιστική, ακολούθησε στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας η δεύτερη αγωνιστική και την Κυριακή στις 9 το πρωί διεξήχθη τρίτη και η τελευταία αγωνιστική.

Οι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας, που ήταν κατάμεστη. Με άλλα λόγια ήταν μια γιορτή κολύμβησης, με τα παιδιά να έχουν παράλληλα την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες και να προετοιμαστούν για τους επόμενους αγώνες..

Παράλληλα ο ΝΟΚ τίμησε για μία ακόμα τη μνήμη του αντιπροέδρου του ΝΟΚ και εφόρου κολύμβησης και υδατοσφαίρισης Σπύρου Κοντόπουλου. Το “ Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος 2018” γίνεται πλέον θεσμός και κάθε χρόνο καλύτερο.

Να σημειωθεί εκτός από το διοργανωτή Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας, που είχε πολύ μεγάλη αποστολή, συμμετείχαν ακόμα οι: ΓΣ Πετρούπολης, Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου, ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας, Επειός Ήλιδας, ΑΟ Ωκεανός, ΑΝΟ Αργυρούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΟ Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Εθνικός Πειραιώς, ΝΟ Πατρών, ΑΠΣ Αρίων,Παναθηναϊκός, ΚΟΑ Τρίπολης, Νηρέας Καλαμάτας και ΝΟ Διαύλου Ωρεών (Εύβοια).

Εσπασε ο βατήρας

Το κολυμβητήριο της Καλαμάτας είναι γνωστό ότι χρειάζεται ριζικές βελτιώσεις και αυτό αποδείχθηκε και το Σάββατο, όπου κατά τη διάρκεια αγωνίσματος έσπασε η επιφανειακή πλάκα ενός βατήρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί το παιδί που θα αγωνιζόταν. Σ’ ένα χώρο όπου αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά, θα πρέπει να δοθεί σύντομα λύση για να αποφευχθούν στο μέλλον δυσάρεστα περιστατικά.