Σάββατο, 19 Μάιος 2018 15:23

ΚΑΡΑΤΕ: 44 μετάλλια ο Παμμεσσηνιακός στο πανελλήνιο κύπελλο

Γράφτηκε από τον

 

Με 24 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε στο πανελλήνιο κύπελλο εγχρώμων και μαύρων ζωνών Shito Ryu Καράτε, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής.

Ο καλαματιανός σύλλογος κατέκτησε 44 μετάλλια, 11 χρυσά, 17 ασημένια και 16 χάλκινα! Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ), με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 800, από 45 και πλέον συλλόγους.

Τα αποτελέσματα του Παμμεσσηνιακού αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη μεθοδική και άριστα οργανωμένη λειτουργία του Παμμεσσηνιακού σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση στα κάτα (τεχνικό μέρος) και στο κούμιτε (αγωνιστικό μέρος) είναι:

Αγόρια κάτα

Χρυσό μετάλλιο: Συμεών Σταθόπουλος, Ιωάννης Μπακάκης, Αλέξανδρος Καραπατάς, Δημήτριος Σμυρνιός, Δημήτριος Μέντζας και Παναγιώτης Βασιλείου.

Ασημένιο μετάλλιο: Φώτης Αντωνόπουλος, Ευάγγελος Λαπιώτης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Ιωάννης Μπάλλας, Άγγελος Μπάλλας και Αλέξανδρος Δέλγας.

Χάλκινο μετάλλιο: Δημήτριος Καλογερόπουλος και Κωνσταντίνος Σταθόπουλος.

Αγόρια κούμιτε

Χρυσό μετάλλιο: Αναστάσιος Χασανάκος, Ιωάννης Μπάλλας, Συμεών Σταθόπουλος, Φώτης Αντωνόπουλος και Άγγελος Μπάλλας.

Ασημένιο μετάλλιο: Νίκος Αδαμόπουλος, Ιωάννης Μπακάκης, Δημήτριος Μέντζας και Αλέξανδρος Δέλγας.

Χάλκινο μετάλλιο: Δημήτριος Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Καραπατάς, Ευάγγελος Λαπιώτης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Δημήτριος Σμυρνιός, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος και Παναγιώτης Βασιλείου.

Κορίτσια κάτα

Ασημένιο μετάλλιο: Βενετία Μέντζα, Δημητρία Μιχοπούλου, και Δέσποινα – Νεφέλη Καπιτσίνου.

Χάλκινο μετάλλιο: Δήμητρα Μπακάκη, Γεωργία Δέλγα, Μάρα Μιχοπούλου και Σταυρούλα Μπακάκη.

Κορίτσια κούμιτε

Ασημένιο μετάλλιο: : Ράνια Μητσέα, Δήμητρα Μπακάκη, Δέσποινα – Νεφέλη Καπιτσίνου και Σταυρούλα Μπακάκη.

Χάλκινο μετάλλιο: Δημητρία Μιχοπούλου, Γεωργία Δέλγα και Μάρα Μιχοπούλου.

Δηλώσεις Γιουρτούμα,

Ευθύμιου και Γιάννη Μπούρα

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε για τις παραπάνω επιτυχίες : “Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν για να έρθουν επιτυχίες μια ακόμα φορά στο σύλλογο μας. Να συγχαρώ την προπονητική μας ομάδα προεξέχοντος του πρωτομάστορα του συλλόγου μας Ευθύμιο Μπούρα, που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια και του νέου αίματος που έρχεται με τον χρυσό βαλκανιονίκη μας Ιωάννη Μπούρα και τον Πρωταθλητή Ελλάδος Ευάγγελο Μπούρα. Ακόμα τους δύο αθλητές που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων Μπάλλα Ανδρέα και τον προπονητή του Α.Σ.Μάνης, Ηλία Δρυμώνη. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και επίσημος εξεταστής Νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.Ευθύμιος Μπούρας, από την πλευρά του είμαι: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Σίγουρα φάνηκε για μια ακόμη φορά η σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από όλους στο σύλλογο μας. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει». Τέλος, ο προπονητής Ιωάννης Μπούρας σημείωσε: « Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε στην ελίτ του Ελληνικού Καράτε και ότι ο σύλλογος μας συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους ανά την Ελλάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και αποδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, γιατί μπορεί να κατακτούμε κορυφές, αλλά έχουμε να διαβούμε ακόμα πιο μεγάλους στόχους στη συνέχεια».