Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 14:00

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – ΦΟΚ: Τρία μετάλλια η Δωδεκάτου στο διεθνή αγώνα της Χαλκίδας

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίηση η Ευτυχία Δωδεκάτου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας.

Μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων, η πρωταθλήτρια του ΦΟΚ διέπρεψε και στην 1η Διεθνή Διοργάνωση Ρυθμικής Γυμναστικής “Irini Cup Chalkida” που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό της Κανήθου. Σε μια υψηλού συναγωνισμού συνάντηση με περίπου 300 συμμετοχές η Ευτυχία Δωδεκάτου εξασφάλισε 3 μετάλλια! Ήταν νικήτρια στο στεφάνι, πήρε τη 2η θέση στο σχοινάκι και την 7η στις κορίνες, ενώ ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου για την απονομή στο σύνθετο ατομικό, συγκεντρώνοντας την 3η καλύτερη βαθμολογία σε όλα της τα προγράμματά της.

Διακρίσεις στην Πάτρα

Την Ευτυχία συνόδεψε στη Χαλκίδα η προπονήτριά της Χαρά Γιαννακούλου, η οποία είχε ζήσει ανάλογα συναισθήματα για τις επιτυχίες που προηγήθηκαν μια μέρα πριν στην Πάτρα, με τη μικρότερη αγωνιστική …φουρνιά.

Συγκεκριμένα ο ΦΟΚ είχε συμμετάσχει στον Προκριματικό Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων και Ατομικού Δ' κατηγορίας (Παγκορασιδων) Γ' περιφέρειας, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στο σύνθετο ομαδικό. Ο Φ.Ο. Καλαμάτας αγωνίστηκε με τις

Κοντοπούλου Έφη, Λαϊνοπούλου Μαρία Γεωργία, Παρασκευοπούλου Χρυσταλλένη, Σουλεϊμεζη Νίκη και Τσούγκλερη Μελιτίνη Ανδριάνα. Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν ήταν για τον ΦΟΚ 142.500, με τη 2η θέση μάλιστα να καταλαμβάνει η Νίκη Καλαμάτας με 104.500 και την 3η ο ΠΑΟ Φιλίας με 93.150.

Η Χρυσταλλένη Παρασκευοπούλου ήταν εντυπωσιακή εξασφαλίζοντας 4 ακόμα χρυσά μετάλλια. Ήταν 1η σε ελεύθερο, σχοινάκι, μπάλα και σύνθετο ατομικό και 3η στο στεφάνι.

Η Μαρία Γεωργία Λαϊνοπούλου που ήταν 1η στο στεφάνι και εξασφάλισε τρία ακόμη αργυρά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, στο ελεύθερο, στο σχοινάκι και την μπάλα.

Η παγκορασίδα Α’ χρονιάς Έφη Κοντοπούλου είχε εξίσου εξαιρετική παρουσία με 1η θέση στο σχοινάκι και 2η σε σύνθετο ατομικό ελεύθερο και στεφάνι, ενώ ήταν 4η στη μπάλα.

Παγκορασίδα Α’ χρονιάς και η Νίκη Σουλεϊμέζη Νίκη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο, ενώ ήταν 8η στο στεφάνι και το σύνθετο ατομικό.

Εκτός από την κατάκτηση των μεταλλίων, οι αθλήτριες του ΦΟΚ προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.