Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 16:07

Εξι δρομείς του ΣΔΥΜ έτρεξαν στην Τήνο

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Τήνο το «5° Tinos Running Experience 2018».

Μια διοργάνωσε που έγινε για 5η συνεχόμενη χρονιά και περιλάμβανε αγώνες δρόμου απόστασης 21,1 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. για παιδιά αλλά και 100 μ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρών και σε αυτήν την διοργάνωση με έξι δρομείς, από τους οποίους οι 4 άντρες συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο και δύο γυναίκες στα 10 και 5 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Ο λόγος για τους δύο βετεράνους αθλητές του συλλόγου Παναγιώτη Δούση (2:33:35) και Νικόλαο Καλυβιώτη (2:39:28), τον υπεραμαθωνοδρόμο Βασίλη Κουμανάκο (2:09:13) που πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία τα 250 χλμ. στην έρημο Σαχάρα του Μαρόκου και το Χάρη Παπαδόπουλο (2:18:04) που όλοι τους τερμάτισαν επιτυχώς τα 21,1 χλμ. Στα 10 χλμ. τερμάτισε επιτυχώς το νέο μέλος του συλλόγου Κατερίνα Γιατράκου με χρόνο 1:09:53 και στα 5 χλμ. αντίστοιχα τερμάτισε η Αναστασία Καλυβιώτη με χρόνο 00:33:24.

Τη διοργάνωση επιμελήθηκε το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρεία ALL ABOUT RUNNING, που είχε την τεχνική υποστήριξη των αγώνων.

Σκοπός των διοργανωτών η καθιέρωση των συγκεκριμένων αγώνων, να συμβάλλουν στη προσπάθεια της προώθησης, της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας του νησιού, ώστε κάθε χρόνο να προσελκύονται όσο το δυνατότερο περισσότεροι αθλητές και επισκέπτες, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο τον αθλητικό τουρισμό.

Οι αγώνες Kid Run και Fun Run άνοιξαν την εκδήλωση των πέντε και δέκα χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η συνέχεια άνηκε στο Σωματείο Α.με.Α "Έχουμε Δικαίωμα" όπου έτρεξαν στην διαδρομή Special Run κερδίζοντας με την αξία τους το χειροκρότημα των θεατών. Έπειτα είχαμε την διαδρομή των 5 χλμ. που είχε σημείο έναρξης την εξέδρα με προορισμό το Βρέκαστρο (ελικοδρόμιο) και τερματισμός πάλι πίσω στην εξέδρα. Ο αγώνας των 10 χλμ. είχε αφετηρία την εξέδρα και στη συνέχεια, Βρέκαστρο (ελικοδρόμιο) γυρισμός στην εξέδρα, μετά Κιόνια και τερματισμός στο σημείο έναρξης και ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που ξεκίνησε από το υπαίθριο θεατράκι του Βωλάξ και διέσχισε τα χωριά Σκαλάδο, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδο και Καλλονή και τερματισμό τη Χώρα της Τήνου. 470 περίπου δρομείς τερμάτισαν επιτυχώς στους τρεις βασικούς αγώνες του Tinos Running Experience σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των διοργανωτών, ενώ πάνω από 250 παιδιά συμμετείχαν στο μικρότερο αγώνα του 1 χλμ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΔΥΜ συνεχάρη τους αθλητές του για τη συμμετοχή τους στους αγώνες της Τήνου.