Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018 13:10

ΣΤΙΒΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: “Xρυσή” η ομάδα σκυταλοδρομίας, 2ος ο Ζαχαρέας και 3η η Τασιοπούλου στο πανελλήνιο!

Γράφτηκε από τον

 

Την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων/ παγκορασίδων κατέκτησε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80μ. των παγκορασίδων του Μεσσηνιακού, αποτελούμενη από τις Νικολέτα Μαχαίρα, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου και Μαριλένα Φεράι.

Οι αθλήτριες του καλαματιανού συλλόγου πήραν το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 40’’.46, ενώ στο αγώνισμα συμμετείχαν 31 ομάδες.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Χαλκίδα, ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας πήρε ακόμα ένα αργυρό μετάλλιο (Ζαχαρέας) και ένα χάλκινο( Τασιοπούλου).

Η αποστολή του Μεσσηνιακού συμμετέχοντας με 9 αθλητές και αθλήτριες έχει να επιδείξει 9 συμμετοχές στους τελικούς των αγωνισμάτων, ενώ θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμα 2-3 μετάλλια.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ζαχαρέας, με επίδοση 6,59μ. ήταν ο 2ος νικητής στο άλμα σε μήκος. Ο Ζαχαρέας συμμετείχε και στο αγώνισμα των 100μ. με εμπόδια όπου κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 14’’.40.

Η Ηλιάνα Τασιοπούλου κατετάγη 3η στον δρόμο των 300μ. με εμπόδια (επίδοση 48’’.77) επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση.

Η Χριστιάνα Πλατανίτη συμμετείχε στον δρόμο των 300μ. και τερμάτισε 4η σε χρόνο 42’’.57. Η Μαριλένα Φεράι είχε μια άτυχη στιγμή σκοντάφτοντας στο τελευταίο εμπόδιο ενώ ήταν πρώτη, στο αγώνισμα των 80μ. με εμπόδια. Τελικά κατετάγη 5η με επίδοση 12’’.77.

Η Σταυριάνα Σταθοπούλου ήταν 10η στον ακοντισμό με βολή στα 28,49μ. Ο Διονύσης Τσώνης τερμάτισε 15ος στον τελικό των 80μ. με χρόνο 9’’.92.

Την ίδια κατάταξη είχε και ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος στον τελικό των 150μ. με επίδοση 18’’.91.

Στον προκριματικό των 80 μέτρων παμπαίδων, ο Κώστας Σαραντόπουλος τερμάτισε 21ος μεταξύ 44 συμμετεχόντων με επίδοση 9’’.98.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παγκορασίδων η Νικολέτα Μαχαίρα ήταν 44η μεταξύ 53 αθλητριών με χρόνο 11’’.42.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αθλητών τους επιτρέπει πάντως, να διεκδικήσουν ακόμα υψηλότερες διακρίσεις την επόμενη χρονιά, καθώς θα αγωνιστούν και την αγωνιστική περίοδο του 2019 στην ίδια κατηγορία.

Ο Μεσσηνιακός με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: “ Οι σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών του Μεσσηνιακού είναι αποτέλεσμα του ποιοτικού προπονητικού έργου που πραγματοποιείται στις τάξεις του συλλόγου.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες προέρχονται από τις ακαδημίες του Μεσσηνιακού, εκεί όπου ήδη προετοιμάζονται οι επερχόμενες γενιές των αθλητών που θα στελεχώσουν άμεσα τις αγωνιστικές ομάδες.

Ο Μεσσηνιακός έχει σπουδαία αγωνιστική παρουσία στα πανελλήνια πρωταθλήματα πολλές δεκαετίες, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας”.

Την αποστολή του Μεσσηνιακού συνόδευσαν στην Χαλκίδα οι προπονητές Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Καλυβιώτης και Θεόδωρος Χάντζος.