Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018 15:45

Δούσης: “Με τη “Διάπλαση” θα τρέχω μέχρι τα 100”

Γράφτηκε από τον
Δούσης: “Με τη “Διάπλαση” θα τρέχω μέχρι τα 100”

Ο Παναγιώτης Δούσης αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχει η θέληση και η πίστη. Στα 85 του χρόνια συνεχίζει να τρέχει σαν έφηβος και δεν λυγίζει από τραυματισμούς και προβλήματα.

“Με τη “Διάπλαση” θα τρέχω μέχρι τα 100. Είμαι αισιόδοξος. Ξεπερνάω πάντα τους τραυματισμούς και επιστρέφω δριμύτερος. Χωρίς αυτό το κέντρο θα είχα σταματήσει εδώ και χρόνια”, δήλωσε ο σπουδαίος Βαλκανιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στη χθεσινή εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Διάπλαση” στην Καλαμάτα.

Ο κ. Δούσης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώριση της βοήθειας που του προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η “Διάπλαση” έδωσε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Βαλκανικούς αγώνες του περασμένου Μαρτίου στο Βελιγράδι.

Ο Βασίλης Τζωρτζάκης, πρόεδρος της “Διάπλασης” και ορθοπεδικός χειρούργος, χαρακτήρισε παγκόσμιο φαινόμενο τον Παναγιώτη Δούση, ο οποίος όπως είπε: “Είναι το καμάρι όλης της Ευρώπης. Ο μοναδικός σε όλο τον κόσμο που σε αυτή την ηλικία τρέχει μαραθώνιο. ‘Όποια προβλήματα είχε τα τελευταία 7-8 χρόνια τα έχει ξεπεράσει. Η “Διάπλαση” χρησιμοποιεί τα τελειότερα μηχανήματα και πιστεύουμε ότι θα τον βοηθήσουμε τα επόμενα 10 χρόνια, να περάσει τα 100 μετάλλια.

Να πω ότι το DNA έχει περάσει και στον εγγονό του Λευτέρη, που είναι 4 ετών και τρέχει 4 χιλιόμετρα την ημέρα. Ετσι στα 16-17 θα αρχίσει να παίρνει μετάλλια”.

Η Αλεξάνδρα Καραβασίλη, φυσίατρος – επιστημονική διευθύντρια του κέντρου “Διάπλαση” τόνισε ότι: “Ο κ. Δούσης είναι ένας σύγχρονος υπερήρωας, ο δικός μας Superman, με δύναμη, πάθος και θέληση. Δεν τον κατέβαλαν καθόλου τα προβλήματα σωματικά και ψυχικά. Έχει εντυπωσιάσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Οι τραυματισμοί που βγάζει είναι αυτοί που βγάζουν άνθρωποι ηλικίας 20-30-40 ετών και έχει ταχύτατους ρυθμούς αποκατάστασης. Είναι ένα υγιέστατο παράδειγμα και για τη φιλοσοφία του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δούσης επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τρέχει χωρίς στομάχι, ενώ θυμήθηκε ότι πριν από 4 χρόνια μετά από ένα τραυματισμό στη Λιουμπλιάνα, οι γιατροί που επισκέφτηκε στην Αθήνα του είχαν αποκλείσει όχι μόνο να ξανατρέξει, αλλά και να περπατήσει. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε ότι “Αφότου ήρθα στη “Διάπλαση” μετά από λίγους μήνες, πήρα πάλι μέρος σε μαραθώνιο!