Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018 09:48

Ξεκινά σήμερα το καμπ ιστιοπλοΐας

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 60 σκαφών Optimist και 12 Laser 4.7. θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ ιστιοπλοΐας, που διοργανώνει ο Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος στη μνήμη του Γεωργίου Α. Καρέλια.

Το καμπ θα ξεκινήσει σήμερα στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ στις εγκαταστάσεις του καλαματιανού συλλόγου. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας. Θα διδάξουν οι προπονητές Παναγιώτης Λημνιός και Γιώργος Τσακάκος.

Ο κ. Λημνιός θα μιλήσει το Σάββατο το πρωί στους νεαρούς ιστιοπλόους και ο κ. Τσακάκος την Κυριακή.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, η οποία χαρακτηρίστηκε από τα παράπονα των ανθρώπων του Αίολου, αλλά και του προέδρου του ΝΟΚ Δημήτρη Κακαλίκα για τη στάση της Πολιτείας.

Βολές Κακαλίκα και Αιόλου κατά της Πολιτείας

Ο τελευταίος μιλώντας χθες ως μέλος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχοντας δίπλα του τον επίτιμο πρόεδρο του Αίολου Παναγιώτη Δρακόπουλο ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας:

“Εκμεταλλεύομαι την περίσταση, γιατί έχω βγει έξω από τα ρούχα μου και θέλω να πω κάποια πράγματα. Εχετε μπροστά δύο βλάκες που δίνουν ότι έχουν ψυχικά, αλλά δυστυχώς η Πολιτεία απουσιάζει.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφασίζουμε στις συνελεύσεις τι θα κάνουμε τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά στην Ελλάδα ο προγραμματισμός είναι άγνωστη λέξη. Τρέχουμε στο παρά πέντε. Ο κολυμβητικός διάπλους θα έχει φέτος μόνο 9 αθλητές και αυτό γιατί το θέμα συζητήθηκε τον Απρίλιο, ενώ κάθε χρόνο μου έρχονται e -mail από το Γενάρη. Οι αθλητές από Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά θέλουν να προγραμματίσουν τις ζωές τουw και να βγάλουν φθηνότερα εισιτήρια, αλλά δεν μπορούσαν να τους απαντήσω.

Πρέπει οι άνθρωποι που είναι στην εξουσία να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να υπάρχει συνεργασία προς όφελος των μικρών παιδιών”.

Ο Π. Δρακόπουλος σημείωσε αρχικά ότι: “Με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί δυσκολευόμαστε να κάνουμε αγώνες.

Ο Αίολος έκανε για 32 χρόνια αυτούς τους αγώνες ιστιοπλοΐας και τα τελευταία 19 γίνονται στη μνήμη του δωρητού μας Γεωργία Α. Καρέλια. Φέτος η λέξη αγώνας έχει εκλείψει”. Εξηγώντας στη συνέχεια τι εννοεί “Εχουμε αναβάλει όλους τους αγώνες του καλοκαιριού γιατί δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές. Εχουν βγει αυθαίρετοι νόμοι και περιμένουμε να έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος. Είναι μεγάλο εμπόδιο ο ναυαγοσώστης και ο ΕΚΟΕΜ, που είναι ασφαλιστικός φόρος και για κάθε αγώνα πρέπει να δίνουμε παράβολο 150 ευρώ.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι αγώνες δεν γίνονται στην παραλία, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα”.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κακαλίκας επισήμανε ότι σε συνέλευση που έγινε πριν δύο μήνες, παρουσία και του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ειπώθηκε ότι οι άδειες δίνονται από την Περιφέρεια και όχι από το Λιμεναρχείο και είναι καθαρά θέμα ερμηνείας του νόμου.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει σταθερά τον ναυταθληιισμό και είναι κοντά σε συλλόγους στο μέτρο του δυνατού, όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε όλη τη Μεσσηνία. Για το προπονητικό καμπ ανέφερε ότι ο ναυταθλητισμός προετοιμάζει τους αθλητές για το δύσκολο στίβο της ζωής και τους κάνει υπεύθυνους πολίτες.

Επιπλέον εντάσσεται στην κατηγορία του θεματικού τουρισμού και η Μεσσηνία, όπως είπε, ωφελείται από τέτοιες διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα του καμπ έχει ως εξής:

Σάββατο

9.30 π.μ: Αρμάτωμα σκάφους με τα σωστά υλικά

10.30 π.μ.: Τριμάρισμα πανιών

11.30 π.μ.: Κανονισμοί αγώνων

1 μ.μ.: Εφαρμογή

Κυριακή

9 π.μ.: Κανονισμοί

10 π.μ.: Τεχνικές ιστιοδρομιών

12 μ.: Εφαρμογή

5 μ.μ: Ανασκόπηση – επισημάνσεις – διορθώσεις

6.30 μ.μ.: Αθλητική εορτή