Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 14:01

ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ: Στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας

Γράφτηκε από τον

Με 14 ομάδες θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας, το οποίο διοργανώνει ο ΝΑΣΚ Αίολος με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το 47ο ατομικό πανελλήνιο πρωτάθλημα αλιείας ανδρών και είναι η 3η φορά που θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Από το εν λόγω πρωτάθλημα και το επόμενο θα προκύψει ο νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή η ώρα εκκίνησης είναι επίσης στις 9 και ο τερματισμός στις 2 το μεσημέρι. Το Σάββατο οι συμμετέχοντες θα ψαρέψουν από τη Λιβαδειά μέχρι το Αυγό και την Κυριακή από το φανάρι Κιτριών μέχρι το νησάκι της Καρδαμύλης. Τα ζυγίσματα και τις δύο μέρες θα γίνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ η απονομή των επάθλων στους νικητές του πανελληνίου πρωταθλήματος θα γίνει την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στο Πάρκο του Πανελληνίου. Μετά το πέρας των απονομών θα ακολουθήσει παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με κέρασμα ψαρόσουπας, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Αίολος με το Δήμο Καλαμάτας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Αίολου. Ο Τάκης Δρακόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου ευχαρίστησε την ομοσπονδία που ανέθεσε στον Αίολο το πανελλήνιο πρωτάθλημα και σημείωσε ότι τα αλιεύματα θα δοθούν σε κοινωφελούς σκοπούς, είτε μέσω του Δήμου, είτε μέσω της Μητρόπολης.

Ευχαρίστησε ακόμα το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Πύλου – Νέστορος και το Δήμο Δυτικής Μάνης, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους χορηγούς που βοηθούν για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Ο κ. Δρακόπουλος διευκρίνισε ακόμα ότι για κάθε ψάρι παίρνεις συγκεκριμένους βαθμούς. Για παράδειγμα δεν βαθμολογούνται ψάρια πάνω από 6 κιλά ή μαυρόψαρα κάτω από 3 κιλά. Με άλλα λόγια δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι “Είναι πολύ ενθαρρυντικό να υπάρχουν σύλλογοι σαν τον Αίολο που ενισχύουν την επισκεψιμότητα και το μήνα Οκτώβριο. Είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και προάγουν τον ναυταθλητισμό και η Περιφέρεια θα στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες”.