Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 13:28

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλάζει κατηγορία, όχι όμως και στόχους

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλάζει κατηγορία, όχι όμως και στόχους

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν με πολλές επιτυχίες με τα χρώματα του Παναθηναϊκού ο Σταύρος Κανελλόπουλος αποφάσισε να αλλάξει κατηγορία τη νέα χρονιά.

Ο κορυφαίος Μεσσήνιος ποδηλάτης δεν θα αγωνίζεται πλέον στην κατηγορία ανδρών ελίτ, αλλά στην μάστερ. Μια απόφαση που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ομάδας αθλητών για προπόνηση στην Καλαμάτα, αφού το να διατηρηθείς στο υψηλότερο επίπεδο κάνοντας μόνος σου προπόνηση είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο ίδιος τονίζει πάντως ότι οι στόχοι του παραμένουν υψηλοί σε μια επίσης πολύ απαιτητική κατηγορία, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην κατηγορία ανδρών ελίτ.

"Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή, Ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν είχα πολύ καλή απόδοση και ήμουν στο βάθρο σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Γενικά ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, άλλαξαν πολλά φέτος. Αλλαξε η διοίκηση και οι υπεύθυνοι του ποδηλατικού τμήματος. Δεν μπορώ να γνωρίζω από τώρα τι θα δω το 2019. Βλέπω όμως ήδη λίγο καλύτερη οργάνωση γενικότερα. Τρέχω στους άνδρες πολλά χρόνια, με καλύτερη κατάταξη το 2015 όταν ήμουν 5ος στην πανελλήνια τελική κατάταξη αγώνων ποδηλασίας δρόμου. Στους άνδρες ελίτ το επίπεδο είναι υψηλό γιατί ανταγωνίζεσαι νεότερα παιδιά 20-25 χρονών που τρέχουν σε αγώνες στο εξωτερικό”, λέει αρχικά και προσθέτει: “Το βασικότερο θέμα όμως είναι ότι προπονούμαι ουσιαστικά μόνος στην Καλαμάτα, Κάτι που σε κουράζει και σε φθείρει. Για να σταθείς για παράδειγμα στο πανελλήνιο ανδρών ελίτ στη δεκάδα, κάτι που έχω καταφέρει, απαιτεί παραπάνω ώρες προπόνησης, όχι πιο δύσκολες αλλά περισσότερες. Εδώ στην Καλαμάτα πλέον όλοι οι ποδηλάτες τρέχουν στην κατηγορία των μάστερ. Ακόμη και ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος που είναι ο μοναδικός αθλητής στη Μεσσηνία που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, τρέχει στους μάστερ. Σαφώς αν υπήρχε εδώ μια δυνατή παρέα 4-5 αθλητών, ίσως συνέχιζα στους άνδρες".

"Να ξεπεράσω τον εαυτό μου"

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος σημειώνει ότι και φέτος ο πρώτος στόχος του είναι να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό και να γίνει ακόμη καλύτερος ενώ δηλώνει ερωτευμένος με το ποδήλατο. "Ελπίζω να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο το 2019. Υπάρχουν αθλητές στους μάστερ που άνετα θα στέκονταν στην 8άδα πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών. Οπότε και εκεί το κίνητρο υπάρχει, είναι μεγάλο, απλά ίσως δεν είναι τόσο ματαιόδοξο. Δεν αποκλείω βέβαια κάποια στιγμή να επιστρέψω στους άνδρες ελίτ. Ηθελα τώρα μια αλλαγή. Φυσικά και τη νέα χρονιά στοχεύω όχι απλά να μείνω σε υψηλό επίπεδο, αλλά να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Να είμαι έστω λίγο καλύτερος από ποτέ, Αυτό είναι και το ζητούμενο στον αθλητισμό να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος είμαστε ερωτευμένοι με το ποδήλατο. Είναι ένα πολύ επίπονο και δύσκολο άθλημα. Αν δεν το αγαπάς θα λυγίσεις. Μα πάνω από όλα πρέπει να αγαπάς τον αθλητισμό". Κλείνοντας ο Μεσσήνιος ποδηλάτης τόνισε πως ετοιμάζει χειμερινό προπονητικό καμπ στο κατάλυμα του στη Μάνη, ενώ οι κυριότεροι στόχο του για το 2019 είναι ο Γύρος Θυσίας της Πάτρας, το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούνιο και φυσικά η συμμετοχή σε πολλούς αγώνες το φθινόπωρο του 2019, μεταξύ των οποίων και η ανάβαση Ταυγέτου.