Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 17:58

Ο ΣΔΥΜ στα “Κυριακίδεια”

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις δρομείς από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσαν το παρών στα “30α Κυριακίδεια 2019” που έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Ο αγώνας έγινε με μεγάλη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Σ. Κυριακίδης» και τον διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και την υποστήριξη του Ο.Κ.Α.Π.Α. και της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας δρόμου έγινε στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, δρομέα αντοχής, ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής (εκτός Αμερικάνων και Καναδών ) που τερμάτισε 1ος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946.

Τα μέλη του ΣΔΥΜ τερμάτισαν με επιτυχία τον αγώνα των 10 χιλ. Αναλυτικά τα μέλη του συλλόγου με τη σειρά που τερμάτισαν είναι ο Γιώργος Πασσιάς με χρόνο 45:05', ο Θεόδωρος Τζανετάκης με χρόνο 46:51, ο Αντώνης Κωστογιάννης με χρόνο 57:41 και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με χρόνο 1:00:06'.

Παράλληλα, με τα «Κυριακίδεια» των 10 χιλιομέτρων έγινε και ένας παιδικός αγώνας 1000 μέτρων όπου συμμετείχαν φέτος 244 παιδιά, ενώ πριν την εκκίνηση πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων ανακατασκευής του σταδίου Φιλοθέης.

H εκκίνηση του δρόμου των 10 χιλιομέτρων, δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού και 780 αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φιλοθέης με σκοπό τον τερματισμό, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής, αλλά ταυτόχρονα και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια βοήθησε ώστε να τερματίσουν όλοι οι δρομείς και να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα μέλη του για την συμμετοχή τους.