Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 14:10

Δέκα χρόνια γιορτάζει το “Taygetos Challenge”

Γράφτηκε από τον

 

Για 10η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος “Taygetos Challenge” στην Καρδαμύλη.

Ο επετειακός αγώνας θα γίνει με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό το Σαββατοκύριακο και οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να βρεθεί στην περιοχή για ένα αθλητικό 2ήμερο, ή και 3ήμερο, γεμάτο δράσεις τόσο στο βουνό, με τις διαδρομές που οι περισσότεροι γνωρίζουν, όσο και στην Καρδαμύλη, με διάφορα εξωαγωνιστικά δρώμενα, όχι μόνο για αθλητές αλλά και για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 23-24 Μαρτίου με σημείο εκκίνησης την Καρδαμύλη.

Οι διαδρομές παραμένουν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τις εξής επιλογές διαδρομής: Τη Marathon με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς Την Experience με 20 χλμ μήκος και Υ+ 1120 μέτρα και τη Fun με 5 χλμ μήκος και Υ+ 200 μέτρα.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά από το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, με το Vertical Speed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα), στο οποίο κάθε χρόνο δίνουν το παρών και αρκετοί μικροί φίλοι της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση των υπόλοιπων αγώνων θα γίνει την Κυριακή στις 8 το πρωί στην πλατεία της Καρδαμύλης και η απονομή των μεταλλίων στις 4 το απόγευμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τα αγωνιστικά δρώμενα!

Οι Tynpanistas, μια τοπική ομάδα με κρουστά από ανακυκλώσιμα υλικά, θα αναλάβουν την εμψύχωση των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα Vertical Speed το Σάββατο, ενώ την Κυριακή τα παιδιά του συλλόγου Γ.Σ. Ακρίτας 2016 θα δείξουν αθλοπαιδιές και θα παίξουν με τους παρευρισκόμενους.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα, το κοινό θα χαλαρώσουν και θα διασκεδάσουν οι Blues Escape με live μουσική στην Aquarella.

Να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας West Mani Frames στο καφενείο Αλώνι και στο μεζεδοπωλείο Κρίταμος.

Οι εγγραφές γίνονται στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.taygetoschallenge.com/registration-form/registration-form2.html, ενώ ενημερώσεις για τον αγώνα θα γίνονται στις σελίδες www.facebook.com/2407mKardamiliMountainActivities

Instagram: Taygetos_challenge