Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 15:52

Ολα έτοιμα για τον Μαραθώνιο Δρόμο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Για 14η χρονιά θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στη Μεσσήνη ο Μαραθώνιος Δρόμος, ενώ παράλληλα θα γίνουν αγώνες 3 και 10 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση για την διαδρομή των 42.195 μ. στο Μεσσηνιακό κάμπο, όπως και του δυναμικού βάδην, θα δοθεί στις 7 το πρωί από την κεντρική πλατεία. Να σημειωθεί ότι φέτος θα γίνει και σκυταλοδρομία μαραθωνίου 2Χ21.1km για δρομείς που θέλουν να τρέξουν τη διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου αλλά είναι προετοιμασμένοι για μικρότερης διάρκειας προσπάθεια. Η εκκίνηση της σκυταλοδρομίας θα γίνει την ίδια ώρα με την εκκίνηση του μαραθωνίου. Στις 9.30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 10 χλμ και στις 11.30 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων. Οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί των αγώνων θα γίνουν στην κεντρική πλατεία, ενώ η τελετή των απονομών θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Ξεπέρασαν τις 900 οι συμμετοχές

Ο φετινός αγώνας θα ξεπεράσει σε συμμετοχές τον προηγούμενο, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 900 άτομα εκ των οποίων 170 θα είναι στο μαραθώνιο και 430 στα 10 χιλιόμετρα..

Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, που είναι η “ψυχή” του Μαραθωνίου, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι σημειώθηκε αύξηση 30-35% από τις περσινές συμμετοχές. Πλέον όλα είναι έτοιμα γι’ αυτή τη γιορτή και οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες της Κυριακής.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης χαρακτήρισε το Μαραθώνιο μεγάλος γεγονός για την πόλη και πρόσθεσε ότι: “Νομίζω ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά και θα είναι μια πετυχημένη εκδήλωση με πολλές συμμετοχές. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές. Πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε και καλύτερα”.

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι “Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει μαζί με το Δήμο Μεσσήνης και το ΣΔΥ Μεσσηνίας ένα πολύ σημαντικό γεγονός:. Έναν οικολογικό μαραθώνιο όπως έχει χαρακτηριστεί διότι πραγματοποιείται μέσα σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ θα βοηθήσει και την τουριστική μας ανάπτυξη, διότι έρχονται πάρα πολύ αθλητές”.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μεσσήνης Νίκος Χονδρός τόνισε ότι “Ο 14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης είναι μετά το Κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών, ο μακροβιότερος στην ιστορία των μαραθωνίων δρόμων. Έχουμε σταθεί όλα αυτά τα χρόνια και όλες οι δημοτικές αρχές, με πάρα πολύ προσοχή επάνω στη διοργάνωση,” ‘ και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν για τη διεξαγωγή του αγώνα”.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ μίλησε ο Δημήτρης Πουλόπουλος που εξέφρασε την βεβαιότητά του για την “Αρτια αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του μαραθωνίου δρόμου, αφού βρίσκεται στα χέρια των έμπειρων στελεχών, που έχουν αποκτήσει πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω και το Δήμο Μεσσήνης, που είναι παράδειγμα για τους Δήμους, να μην πω της Πελοποννήσου, αλλά σίγουρα της Μεσσηνίας, στηρίζοντας, διοργανώνοντας και διαθέτοντας αρκετά χρήματα γι’ αυτή την εκδήλωση”. Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ – που βοηθά σημαντικά για τη διεξαγωγή του αγώνα - Χρήστος Μπένος είπε ότι ο Μαραθώνιος είναι μια γιορτή για τη Μεσσήνη και την Πελοπόννησο και ζήτησε από τον κόσμο να δώσει το “παρών” και να χειροκροτήσει τους αθλητές..

Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ και παλιός πρωταθλητής αναφέρθηκε στο τεχνικό κομμάτι του αγώνα, αφού πρώτα ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, η οποία αποφάσισε να στηρίξει για μία ακόμα χρονιά τον αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι δύσκολα θα γινόταν ο Μαραθώνιος χωρίς τη συνεργασία του ΣΔΥ Μεσσηνίας. “Αυτή τη στιγμή έχουμε 170 δρομείς στο Μαραθώνιο και την σκυταλοδρομία του Μαραθωνίου, περίπου 500 παιδιά και ενήλικες που τρέχουν στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων και 430 άτομα στα 10 km. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση 30-35% από τις περσινές συμμετοχές. Ο καιρός θα είναι σύμμαχος στην απόδοση των δρομέων, υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες κι αυτό βοηθά την επίδοση”, είπε ο κ. Ζαχαρόγιαννης. Τέλος η Αγγελική Ιντζέμπελη, εκπρόσωπος Εθελοντών και Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “Εκτός από τροφοδοσία νερού και ενεργειακών ποτών που δίνουμε, δίνουμε επίσης ηθική στήριξη. Οι άνθρωποι θέλουν χειροκρότημα για να μπορέσουν να συνεχίσουν και να φθάσουν στο τέλος του μαραθωνίου”.