Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 12:52

IΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο περιφερειακό πρωτάθλημα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
IΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο περιφερειακό πρωτάθλημα (φωτό)

Μεσσηνιακή και μάλιστα οικογενειακή υπόθεση, ήταν οι πρώτες θέσεις στο περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Laser 4,7 και Optimist, που έγινε από 23 έως 25 Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Ο Χρήστος Μάλλιος του διοργανωτή Αίολου κατέκτησε την πρώτη θέση στα Laser 4,7 και ο αδερφός του Αναστάσιος Μάλλιος το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Optimist.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Γιώργος Λημνιός του Ναυτικού Καλαμάτας στα Optimist, ενώ στην ίδια κατηγορία, όπου αγωνίζονται παιδιά από 7 έως 16 ετών, ο Κώστας Αδαμόπουλος του ΝΟΚ ήταν 6ος.

Στα Laser 4,7 (παιδιά 15 έως 17 ετών), εκτός από την επιτυχία του Χρήστου Μάλλιου, ξεχωρίζει η 5η θέση του Παναγιώτη Οικονομόπουλου, επίσης από τον Αίολο όπου προπονητής είναι ο Παναγιώτης Κατσούας και η 6η του Κώστα Λίτσα του ΝΟΚ.

120 αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες της Καλαμάτας

Στα κορίτσια η Αγγελική – Πέτρα Αδαμοπούλου πήρε την 4η θέση και η Ξανθή Μαρισέλ την 6η, αμφότερες αθλήτριες του ΝΟΚ.

Στους παραπάνω αγώνες συμμετείχαν 120 αθλητές, ενώ έγιναν οχτώ συνολικά ιστιοδρομίες με καλές καιρικές συνθήκες, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα. Ο αγώνας αποτέλεσε μάλιστα κριτήριο πρόκρισης για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας και οι νικητές θα δώσουν σίγουρα το “παρών” σε νέο αγώνα πρόκρισης που θα γίνει στην Αθήνα, όπως και ο Λήμνιος (το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι αθλητές που προκρίθηκαν).

Πέρα από αγωνιστική επιτυχία, το περιφερειακό πρωτάθλημα στην Καλαμάτα σημείωσε και οργανωτική, καθώς οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν άρτια τη διοργάνωση και αποχώρησαν ενθουσιασμένοι.

Παράλληλες δράσεις και βραβεύσεις

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των αγώνων, παρουσιάστηκε και το πρώτο ιστιοπλοϊκό σκάφος από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ υπήρχε ειδικό περίπτερο με ενημερωτικό υλικό από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.Ακόμα έγινε επίδειξη πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με επικεφαλής τη γιατρό Χρύσα Αρώνη. Η τελετή απονομών έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα, με τους διοργανωτές να δίνουν πέρα από τα μετάλλια και πλακέτες σε όσους βοηθήσαν για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο Αίολος έδωσε πλακέτα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στο Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, ως μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντο Μαρινάκη, στον πρόεδρο της επιτροπής ενστάσεων Νίκο Παναγέα και στον πρόεδρο της επιτροπής αγώνων Τάκη Νικηφορίδη, ενώ τίμησε και το σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Καλαμάτας “Αρίων” στο πρόσωπο του Παναγιώτη Φασέα και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πρόσωπο του Θανάση Μπαλτά.

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση του προέδρου του ΝΟΚ Καλαμάτας Δημήτρη Κακαλίκα, στον οποίο σε μια συμβολική κίνηση την πλακέτα για την πολυετή προσφορά του στον ναυταθλητισμό έδωσε ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής του Αιόλου Παναγιώτης Μπούρας.

Οι νικητές

Κατηγορία Optimist

Αγόρια

1. Αναστάσιος Μάλλιος (ΝΑΣΚ Καλαμάτας “Ο Αίολος”)

2. Γιώργος Λημνιός (Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών)

3. Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Ι.Ο. Σικυωνίων)

4. Ευάγγελος Δανιήλ (Σικυωνίων)

5. Κώστας Αναστασίου (Ν.Ο. Αιγίου “Ο Ποσειδών)

6. Κώστας Αδαμόπουλος (Ν.Ο. Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”)

Κορίτσια

1. Ολγα – Θεοδώρα Δούσκα (Ι.Ο. Πατρών)

2. Αθανασία Σιώκου (Ι.Ο. Πατρών)

3. Ελενα Ντρε (Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων)

4. Αλεξάνδρα Σιγουλάκη (Ν.Ο. Λακωνίας)

5. Ελένη Σιγουλάκη (Ν.Ο. Λακωνίας)

6. Βάια Γούλα (Ν.Ο. Λακωνίας)

Κατηγορία Laser 4,7

Αγόρια

1. Χρήστος Μάλλιος (Αίολος)

2. Νίκος Γεωργόπουλος (Ι.Ο. Πατρών)

3. Γιάννης Σιώκος (Ι.Ο. Πατρών)

4. Λάμπρος Γεωργόπουλος (Ι.Ο. Πατρών)

5. Παναγιώτης Οικονομόπουλος (Αίολος)

6. Κώστας Λίτσας (ΝΟΚ)

Κορίτσια

1. Σοφία Μπουτεράκου (Ν.Ο. Λακωνίας)

2. Δήμητρα Κοκιούση (Ι.Ο. Σικυωνίων)

3..Παναγιώτα Χριστοπούλου (Ν.Ο. Αιγίου ο Ποσειδών)

4. Αγγελική – Πέτρα Αδαμοπούλου (ΝΟΚ)

5. Χρυσάνθη -Μαρία Γιαννακοπούλου (Ν.Ο. Αιγίου “Ο Ποσειδών)

6. Ξανθή Μαρισέλ (ΝΟΚ)