Παρασκευή, 10 Μάιος 2019 13:27

Στην Κυπαρισσία το κύπελλο Ελλάδας ξυλορακέτας

Γράφτηκε από τον

Το κύπελλο Ελλάδας ξυλορακέτας θα διεξαχθεί στην παραλία της Κυπαρισσίας αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που θα γίνει από τον Αθλητικό Ομιλο Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α. στις 22 και 23 Ιουνίου. Το κύπελλο Ελλάδας ξυλορακέτας -όπως και το πανελλήνιο πρωτάθλημα- διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και Α’ Ενωση Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Α’ ΕΣΑΞ) στην οποία υπάγεται και ο Αθλητικός Ομιλος Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας.

Η ανάθεση έγινε με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας, κατά τη φετινή Γ.Σ. τον Μάρτιο, οπότε έγινε ο αγωνιστικός σχεδιασμός για το 2019. Αφού εξετάσθηκαν διάφορες προτάσεις, το Σώμα κατέληξε στην απόφαση να αναθέσει τη διεξαγωγή για φέτος πρωταθλήματος τεσσάρων αγωνιστικών, εκ των οποίων δυο θα φιλοξενηθούν σε ομίλους της Αττικής, μία στη Λάρισα και μία στην Πελοπόννησο, με την Κυπαρισσία να αναλαμβάνει τη φιλοξενία του πανελληνίου κυπέλλου. Εδώ και καιρό οι διοργανωτές του Α.Ο. Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» προετοιμάζονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση και φιλοξενία των αγώνων.

Στην πόλη της Κυπαρισσίας αναμένεται σημαντικός αριθμός αθλητών και συνοδών, προπονητών, επιδιαιτητών, που θα συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση. Στο κύπελλο δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές από 16 χρόνων και άνω και αναμένεται να λάβουν μέρος αθλητές από συλλόγους όλης της χώρας, όπως από Σύρο, Καβάλα, Λάρισα, Αθήνα, Καλαμάτα, Κυπαρισσία και άλλες περιοχές, στις εξής τρεις κατηγορίες: δυάδα ανδρών, μικτή δυάδα (δηλαδή άνδρας-γυναίκα) και τετράδες ανδρών. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 22/6, θα πραγματοποιηθούν μικτά και δυάδες μαζί με τα προκριματικά και τους τελικούς αγώνες, ενώ τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 23/6, θα γίνουν τα προκριματικά και οι τελικοί αγώνες των δυάδων.

Κ.Μπ.