Σάββατο, 11 Μάιος 2019 12:03

Κορυφαίοι αθλητές στο Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
Κορυφαίοι αθλητές στο Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα Σάββατο στην Τρίπολη η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος», με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης είναι ο αθλητής που ξεχωρίζει, αφού διανύει ήδη εξαιρετική σεζόν, η οποία χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 74 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει πιάσει το όριο για τη Ντόχα και στην Τρίπολη θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 76.63 μέτρα.

Στη σφυροβολία εφήβων ο Χρήστος Φρατζεσκάκης και ο Κώστας Ζάλτος θα κυνηγήσουν βολή πάνω από τα 69.00μ, που θα τους δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, στο Μπόρας. Στο ίδιο αγώνισμα θα είναι και ο παίδας Ορέστης Ντουσάκης, που την Τετάρτη έκανε εξαιρετικό αγώνα στο σχολικό πρωτάθλημα και επικράτησε με σχολικό ρεκόρ.

Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θέλει βολές πάνω από τα 57.00μ, ενώ στον ακοντισμό ο έφηβος Δημήτρης Τσίτσος επιστρέφει μετά τον περσινό τραυματισμό, έτοιμος να εξασφαλίσει από νωρίς τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του. Ο νεαρός αθλητής χρειάζεται βολή καλύτερη από τα 68.50μ για να κλείσει θέση στην ομάδα για Μπόρας.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα Νεανίδων, η Μαργαρίτα Τσουκαλά, μετά το 52.03μ που σημείωσε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με βροχή, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανάλογη βολή, προκειμένου να πιάσει και αυτή το όριο (50.00μ) για το Μπόρας.

Στη δισκοβολία, ο Ιάσωνας Θανόπουλος προέρχεται από το 56.68μ του διασυλλογικού πρωταθλήματος, το οποίο και θα επιδιώξει να βελτιώσει. Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.