Σάββατο, 15 Ιούνιος 2019 13:24

Σήμερα ο Γύρος της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί ο 24ος Γύρος της Κυπαρισσίας, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης.

Διοργανωτής είναι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας ενώ η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

18:10: 100 μ. για παιδιά νηπιαγωγείου.

18:20: 1000 μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων (3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)

18:50: 4000 μ. για παιδιά γυμνασίου, λυκείου ενήλικες και βετεράνους.

19:00: 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω (οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη συμμετοχή).

19:00: 5.000 μ. Δυναμικό βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών.

Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και πρώτες κάθε κατηγορίας.

Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν σήμερα στη γραμματεία.

Οι αγώνες των 10χλμ ,των 4 χλμ αλλά και των 1000 μ. θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers).

Για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.

Για το Δυναμικό Βάδισμα δηλώσεις συμμετοχής και παραλαβή αριθμού 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος μήκους 5000 μ. γίνεται με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή αθλητικών ικανοτήτων, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει αξιολόγηση , κατηγορίες και κατάταξη. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα είναι νικητές! Θα δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση με τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή μόνο που βαδίζοντας θα τερματίσει ο αγώνας αφού συμπληρωθεί ένας κύκλος 5.000 μ. ως την πλατεία.