Κυριακή, 30 Ιούνιος 2019 14:06

ΣΚΑΚΙ: Για το ομαδικό Α’ εθνικής ετοιμάζεται ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Για το ομαδικό Α’ εθνικής ετοιμάζεται ο ΝΟΚ

 

Με καθημερινές προπονήσεις και μελέτη ετοιμάζονται οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για την συμμετοχή τους στο 47ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ομάδα του ΝΟΚ αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας. Μια συμμετοχή που σύμφωνα μες την ανακοίνωση του ΝΟΚ, εξασφαλίστηκε χάρη στη χρυσή χορηγία του Στάθη Καρέλια.

Ετσι για μία ακόμα χρονιά θα μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην Α’ Εθνική κατηγορία. Η ομάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε καλαματιανούς σκακιστές και ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές σκακιέρες. Στόχος θα είναι μια αξιοπρεπή εμφάνιση και βέβαια η παραμονή στην κατηγορία.

Απονομές των τουρνουά ράπιντ

Την Κυριακή 16/6 καθώς και την Κυριακή 23/6 πραγματοποιήθηκαν το 4ο και 5ο τουρνουά rapid «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Στο 4ο συμμετείχαν 28 σκακιστές και στο 5ο συμμετείχαν 30 σκακιστές. Και τα δύο διεξήχθησαν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, διαιτητή τον Θοδωρή Τσεκούρα και διευθύντρια αγώνων την Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα. Στις 23/6 μετά τον 5ο γύρο πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με την παρουσία του χορηγού του τουρνουά Νίκου Τσιάλα, ο οποίος έκανε και τις απονομές. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Στο 4ο τουρνουά ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς και με βάση τα κριτήρια οι εξής:

1ος νικητής: Γιώργος Κορμάς (4/5) Σ.Ο. Φιλιατρών.

2ος νικητής: Σταμάτης Καλογεράκος (4/5) Ν.Ο.Κ.

3ος νικητής: Πέτρος Διαμαντέας (4/5) Ν.Ο.Κ.

1η γυναίκα: Μαριάνθη Λούκα Ν.Ο.Κ.

1ος έως 12 ετών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος Ν.Ο.Κ.

Στο 5ο τουρνουά είναι οι εξής:

1ος νικητής: Ιάσονας Μουντζούρης (4,5/5) Ν.Ο.Κ.

2ος νικητής: Γιώργος Κορμάς (4/5) Σ.Ο. Φιλιατρών

3ος νικητής: Δημήτρης Αγγελακάκης (4/5) Ν.Ο.Κ.

1η γυναίκα: Ιωάννα Ταγκαλάκη Σ.Ο. Φιλιατρών.

1ος έως 12 ετών: Σταμάτης Δραγώνας Ν.Ο.Κ.

Τέλος, τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σκακιού για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους. Θα διδάξουν οι εξωτερικοί συνεργάτες Θοδωρής Τσεκούρας και Πάνος Μπούρας.