Κυριακή, 21 Ιούλιος 2019 12:17

Στις 28 Ιουλίου ο “2ος Δρόμος της ελιάς” στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Στις 28 Ιουλίου ο “2ος Δρόμος της ελιάς” στους Γαργαλιάνους

Μετά το περσινό απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα ο δήμος Τριφυλίας μαζί με μια ομάδα εθελοντών των Γαργαλιάνων διοργανώνουν και φέτος τον 2ο “Δρόμο της ελιάς”.

Πρόκειται για λαϊκό αγώνα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Τριφυλιακής πόλης (Δημοτική Βιβλιοθήκη).

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει 3 διαδρομές, 12km, 5km και 1000m για μαθητές Δημοτικού (6-12 ετών).

Η διαδρομή των 12km ξεκινάει με 1200m άσφαλτο και συνεχίζει σε μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους, περνώντας από το όμορφο Μοναστήρι του Ασκητή, από την Εκκλησία του Αγίου Κων/νου και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία όπου θα απολαύσετε την όμορφη Θέα της Μεσογείου. Μια διαδρομή με ήπιες ανηφόρες και συνολική υψομετρική 220m, ιδανική ευκαιρία για κάποιον που θέλει να γνωρίσει με ασφάλεια έναν αγώνα βουνού και για έναν ποιο έμπειρο να ελέγξει την ταχύτητα του. Υποστηρίζεται από 3 σταθμούς έναν στα 3,5km (Εκκλησία Αγίου Κων/νου), 2ος στα 6,5km κεντρικός σταθμός στο σημείο αναστροφής (Προφήτης Ηλίας) και 3ος στα 9km.

Η διαδρομή των 5km ξεκινάει επίσης με 1200m άσφαλτο και κινείται μέχρι τα 2,8km μαζί με την μεγάλη διαδρομή. Για 500m συνεχίζει μόνη της σε αγροτικό δρόμο και έπειτα συναντάει και πάλι την μεγάλη διαδρομή για τον τερματισμό. Ιδανική διαδρομή για αθλητές που τους αρέσει η ταχύτητα, για ήπιο τρέξιμο, ακόμα και για περιπατητές.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα διαθέτουν νερό, ενώ ο κεντρικός σταθμός των 12km θα διαθέτει επιπλέον και ισοτονικό ποτό. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερό, μπανάνες καθώς και τοπικά προϊόντα για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς.

Μέχρι 25 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής για τα 12 και 5km και τα 1000m θα πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν και την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους μια ώρα πριν την έναρξη των αγώνων από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.

Οι αγώνες των 12 km και των 5km θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά ενώ θα χρησιμοποιηθεί και σημείο ελέγχου στην αναστροφή (Προφήτης Ηλίας).

Με την παραλαβή των αριθμών οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη, ενώ οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.

Το κόστος συμμέτοχης για το δρόμο των 12 και 5km είναι 5ευρώ και θα καταβληθεί στη γραμματεία των αγώνων με την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έξοδα διοργάνωσης του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Τριφυλίας. Ο παιδικός αγώνας 1000m δεν έχει αντίτιμο συμμετοχής.

Πρόγραμμα των αγώνων

18:30. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 12 km (για ενήλικες ≥18 ετών)

18:30. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 5km (για αγόρια/κορίτσια Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες)

18:35. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 1000m (για παιδιά Δημοτικού 6-12 ετών)

Βραβεύσεις

Όλοι που θα τερματίσουν στους αγώνες δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευτούν επίσης οι 6 πρώτοι/τες στα 12km, και οι 3 πρώτοι/τες στα 5km μέτρα και στα 1000m.

Πηγή: runningnews.gr