Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 11:20

Επίδειξη πάλης στη Χώρα από τον Αριστόδημο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με την παρουσία του κορυφαίου Ελληνα παλαιστή στην ελληνορωμαική πάλη και Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ το 2000, Κώστα Θάνου, έγινε την περασμένη Δευτέρα η εκδήλωση του Α/Σ Αριστόδημου στην πλατεία της Χώρας.

Μια εκδήλωση που εντασσόταν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Νεστόρεια 2019” και η οποία ήταν αφιερωμένη στο άθλημα της πάλης. Η βραδιά ξεκίνησε με επίδειξη τεχνικής των αθλητών του Αριστόδημου και ακολούθησε εισήγηση του τέως προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΟΠ) Κ. Θάνου με θέμα ΄΄Η πάλη ως άθλημα και μέσο διαπαιδαγώγησης, από την αρχαιότητα έως σήμερα’’.

Παράρτημα στη Χώρα

Από την πλευρά των διοργανωτών ανακοινώθηκε η πρόθεση για λειτουργία παραρτήματος πάλης του Αριστόδημου στη Χώρα με προπονητή τον Γιώργο Ευθυμιάδη.

Ενα από τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής πάλης και ο κ. Θάνος δεσμεύτηκε ότι η ομοσπονδία (ΕΟΠ) θα στηρίξει την προσπάθεια με κάθε τρόπο και κυρίως με υλικοτεχνική υποδομή.

Συνάντηση Θάνου με Θέμελη

Ο Αριστόδημος με ανακοίνωσή του αναφέρεται και στη συνάντηση που είχε ο Κώστας Θάνος με τον Πέτρο Θέμελη.

“Η επίσκεψη του κ. Θάνου στον αρχαιολογικό χώρο και η συνάντησή του με τον κ. Θέμελη, έδειξαν την πρώτη εικόνα της διοργάνωσης, που οραματίστηκε ο Αριστόδημος, το υιοθετεί και το εμπλουτίζει η ομοσπονδία με ολυμπιακό άρωμα!

Και αφού άρεσε η ιδέα του κ. Θέμελη, η επαναλειτουργία της αρχαίας παλαίστρας μετά από χιλιάδες χρόνια φαίνεται να είναι εφικτή! Το άθλημα της πάλης έχε πολύ βαθιές ρίζες στον ελληνικό αθλητισμό και πολιτισμό, και αποτελεί για τον Αριστόδημο μέγιστο σκοπό η διάδοσή του στο νομό μας” και η ανακοίνωση καταλήγει με ευχαριστίες της διοίκησης του συλλόγου για τον κ. Θάνο, τον Δήμο Πύλου Νέστορος και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο των εκδηλώσεων Γιώργο Μπαχούμα για την φιλοξενία και τη στήριξη της εκδήλωσης. Και φυσικά για την “ψυχή” του Αριστόδημου τον προπονητή Γιώργο Ευθυμιάδη και τους αθλητές.