Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 13:53

Με 9 αθλητές ο κολυμβητικός μαραθώνιος Κορώνη - Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Για 31η χρονιά θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο ο κολυμβητικός μαραθώνιος μεσσηνιακού κόλπου Κορώνη – Καλαμάτα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 το πρωί από την Κορώνη και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, που διοργανώνει τον αγώνα σε συνεργασία με την Oceanman. Στο φετινό μαραθώνιο θα λάβουν μέρος εννέα συνολικά αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα, Λίβανο, Μαλαισία, Ουκρανία, Ρωσία και Τουρκία. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν 7 αθλητές και δύο αθλήτριες, η Σοφία Ψιλόλιγνου και η Μέι Τιμάνι από το Λίβανο.

Οι υπόλοιποι αθλητές είναι οι: Αρης Ιωαννίδης, Αρης Καραμπάς, Μοχάμεντ – Σόφιαν Ισμαήλ (Μαλαισία), Σεργκέι, Σίμοφ (Ουκρανία), Βιτάλι Στούπακ (Ουκρανία), Ιγκόρ Μακέεφ (Ρωσία) και Εμρέ, Ντελιβέλι (Τουρκία). Με αφορμή αυτό το γεγονός δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο του ΝΟΚ Δημήτρη Κακαλίκα να ευχαριστεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ γιατί όπως είπε: “Βγαίνει προς τα έξω κάτι που κάνουμε για 31 χρόνια. Ευχαριστούμε ακόμα τους Διασώστες που κάθε χρόνο είναι μέσα στη θάλασσα. Φέτος θα έχουμε συνεργασία με την Oceanman και σκοπός αυτής της κίνησης είναι να γίνει ο αγώνας μη εξαρτώμενος από άλλες δυνάμεις. Ελπίζουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο”.

Ο εκπρόσωπος της Oceanman Αρμάνδος Λιναρδος, σημείωσε ότι “Πρώτη φορά εντάσσεται στο διεθνές καλεντάρι της Oceanman ο αγώνας Κορώνη – Καλαμάτα. Θα ξεκινήσει στις 7.30 το πρωί μπροστά από το ΝΟΚ και η διάρκεια του αγώνα είναι 12 ώρες.

Παράλληλα είμαστε εδώ και για τον φιλανθρωπικό αγώνα το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”.

Για τον κολυμβητικό μαραθώνιο Κορώνη – Καλαμάτα μίλησε και η Νικολέτα Τσιμικλή, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. “Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και του κ. Κακαλίκα για την υγειονομική κάλυψη του διάπλου Κορώνη – Καλαμάτα. Το σκάφος θα είναι στη θάλασσα για να επέμβει αν συμβεί κάτι. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά”.

Απαγόρευση σκαφών

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας γνωστοποίησε ότι λόγω της διεξαγωγής του 31ου διάπλου Μεσσηνιακού κόλπου, απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων-σκαφών, καθώς και κάθε άλλης αλιευτικής – ψυχαγωγικής δραστηριότητας (επαγγελματικής – ερασιτεχνικής) το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νοητής γραμμής που ενώνει το λιμένα Κορώνης με το λιμένα Καλαμάτας και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου εκατέρωθεν αυτής.