Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 15:15

ΝΟΚ: Την Τετάρτη ξεκινούν τα μαθήματα για την ακαδημία σκακιού

Γράφτηκε από τον
ΝΟΚ: Την Τετάρτη ξεκινούν τα μαθήματα για την ακαδημία σκακιού

 

Την προσεχή Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την ακαδημία σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε μέρα έως και την προσεχή Τρίτη 5:30 – 8:30 μ.μ. και από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινάν τα μαθήματα, θα γίνονται κατά τις ώρες των μαθημάτων. Μπορούν να εγγραφούν «παιδιά» κάθε ηλικίας εφόσον θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων, ανηλίκων και ενηλίκων.

“Μπορείτε να εγγραφείτε στα τμήματα γνωριμίας με το σκακιστικό άθλημα ή τμήματα βελτίωσης των γνώσεων σας.”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που σημειώνει ότι οι Κυριακές από φέτος θα καθιερωθούν ως ημέρες αγώνων, εσωτερικών πρωταθλημάτων ή open, γρήγορου σκακιού, κανονικών παρτίδων ή φυτευτού.

Ο ΝΟΚ αναφέρεται στη συνέχεια στα οφέλη που έχει το σκάκι: “Το σκάκι ως ένα πνευματικό άθλημα ενισχύσει την κρίση και την μνήμη και βοηθάει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν στρατηγική και να ανεβάσουν την ισχύ του εγκεφάλου τους.

Στις μικρές ηλικίες (από 5 ετών) η συμβολή του είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού βελτιώνει την συγκέντρωση, την ικανότητα μελέτης και την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων.

Ενας σκακιστής (τουλάχιστον με 3 – 4 έτη μαθημάτων) αποκτά καλύτερο αυτοέλεγχο, καλύτερες αποφάσεις, καλύτερη κριτική σκέψη και ικανότητα πρόβλεψης με αποτέλεσμα ως έφηβος να μπορεί να κάνει λιγότερα λάθη στις επιλογές του και περισσότερες τεκμηριωμένες αντιστάσεις στις προκλήσεις κάθε είδους”.