Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 16:08

Ο Αρης Ιωαννίδης νικητής στον 31ο κολυμβητικό μαραθώνιο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο Αρης Ιωαννίδης νικητής στον 31ο κολυμβητικό μαραθώνιο (φωτό)

 

Ελληνικό χρώμα είχε η πρωτιά στον κολυμβητικό μαραθώνιο μεσσηνιακού κόλπου Κορώνη - Καλαμάτα, που διεξήχθη το Σάββατο για 31η χρονιά.

Ο Αρης Ιωαννίδης μετά από 9 ώρες και 1 λεπτό, τερμάτισε μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, έχοντας ξεκινήσει τον απαιτητικό αγώνα στις 7.30 το πρωί από το λιμάνι της Κορώνης, μαζί με 7 ακόμα αθλητές και αθλήτριες.

Δεύτερος ήταν ο Ουκρανός Βιτάλι Στούπακ κολυμπώντας τη διαδρομή σε 10 ώρες και τρίτος ο Ιγκόρ Μακέεφ από τη Ρωσία με χρόνο 10 ώρες και 8 λεπτά.

Η Μέτι Τιμάνι (Λίβανος) τερμάτισε στην 4η θέση μετά από 11 ώρες, ο Αρης Καραμπάς ήταν 5ος με 11 ώρες και 24 λεπτά και ο Σεργκέι Σίμοφ (Ουκρανία) έκτος με 12 ώρες και 8 λεπτά.

Δεν κατάφεραν να τερματίσουν η Σοφία Ψιλόλιγνου, ο Μοχάμεντ - Σόφιαν Ισμαήλ (Μαλαισία). Να σημειωθεί ότι οι αθλητές είχαν στη διάθεσή τους 12 ώρες για να ολοκληρώσουν έναν αγώνα που προβάλει τη Μεσσηνία σε όλο τον κόσμο, αφού κάθε χρόνο συμμετέχουν αθλητές από πολλά μέρη του πλανήτη.

Ο φετινός αγώνας έγινε σε συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με την Oceanman, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ικανοποιημένοι. Η τελετή των απονομών των επάθλων έγινε το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο του ΝΟΚ.

Συνοπτικά η κατάταξη στον 31ο κολυμβητικό μαραθώνιο Κορώνη - Καλαμάτα έχει ως εξής:

1. Αρης Ιωαννίδης 9 ώρες και 1 λεπτό.

2. Βιτάλι Στούπακ (Ουκρανία) 10 ώρες

3. Ιγκόρ Μακέεφ (Ρωσία) 10 ώρες και 8 λεπτά

4. Μέι Τιμάνι (Λίβανος) 11 ώρες

5. Αρης Καραμπάς 11 ώρες

6. Σεργκέι Σίμοφ (Ουκρανία) 12 ώρες και 8 λεπτ'α

7. Σοφία Ψιλόλιγνου DNF

8. Μοχάμεντ - Σόφιαν Ισμαήλ (Μαλαισία) DNF

9. Εμρέ Ντελιβέλι (Τουρκία) DNS