Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019 17:24

Στις 23 Μαΐου 2020 τα “Παπαφλέσσεια”

Γράφτηκε από τον
Στις 23 Μαΐου 2020 τα “Παπαφλέσσεια”

 

Oι εργασίες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2020 ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει ήδη αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τη σχετική πρόταση, τόσο για τα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και για τα μίτινγκ που διεξάγονται στη χώρα μας.

Πρόταση του ΣΕΓΑΣ

Η πρόταση περιλαμβάνει την διεξαγωγή των Παπαφλεσσείων στην Καλαμάτα στις 23 Μαΐου του 2020.

Το πρώτο μεγάλο εγχώριο γεγονός του 2020 θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, ενώ η αντίστοιχη διοργάνωση της θερινής περιόδου θα διεξαχθεί στις 13-14 Ιουνίου.

Με δεδομένο ότι τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινούν στις 31 Ιουλίου και η διαδικασία πρόκρισης των αθλητών θα έχει ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου, το σύνολο των διοργανώσεων του 2020 θα διεξαχθούν νωρίτερα σε σχέση με το 2019, όπου λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, η σεζόν είχε παραταθεί.

Η ομοσπονδία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αθλητών, αθλητριών και σωματείων, προχώρησε στη συγκρότηση ενός γεμάτου αγωνιστικού προγράμματος, που περιλαμβάνει αγώνες για όλες τις κατηγορίες αθλητών, αλλά και για όλα τα αγωνιστικά επίπεδα, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα.