Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 14:56

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Επεσε η “αυλαία” στο 4ο “Ancient Messene Open” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Επεσε η “αυλαία” στο 4ο “Ancient Messene Open” (φωτό)

 

Με την διεξαγωγή των τελικών στο μονό και στο διπλό ανδρών έπεσε χθες η “αυλαία” στο 4ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open”, το οποίο διεξήχθη από την Πέμπτη έως την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Neilson Buca Beach Resort” στην Ανάληψη.

Για ένα τετραήμερο 45 αθλητές από 16 χώρες πρόσφεραν μοναδικές στιγμές και όμορφο θέαμα, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού διεξήχθη για 4η χρονιά και προβάλει τη Μεσσηνία σε όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Σάββατο και την Αρχαία Μεσσήνη και αποχωρούν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη Μεσσηνία.

Τα θετικά σχόλια κέρδισε και η διοργάνωση, την οποία εμπνεύστηκε πριν από χρόνια ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο συμμετείχε μάλιστα και στους φετινούς αγώνες, παρότι είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Οι νικητές

Στο μονό η πορεία του Λαζαρίδη σταμάτησε στη φάση των “16” από τον Ολλανδό C. Anker που κατέκτησε στη συνέχεια και το τουρνουά, ενώ στο διπλό ο Λαζαρίδης έφθασε μέχρι τα ημιτελικά (ήττα στο σούπερ τάι – μπρέικ με 10-4, 7-5, 6-7 τα άλλα σετ)

Στον τελικό στο μονό ανδρών ο Ολλανδός C. Anker νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ισπανό F. Tur Στο διπλό των ανδρών οι J. Riegler (AUT) / C. Stroud (USA) νίκησαν τους L. Arca (ITA) / I. Tratter (ITA) 7-5 6-1).

Στις γυναίκες στο μονό η Βουλγάρα Z. Chavdarova επικράτησε στον τελικό με 2-6 6-7(4) της Τουρκάλας E. Bulgurcu.

Στο διπλό νικήτριες αναδείχθηκαν η Ελβετίδα G. Buehler και η Ολλανδή W. Schutte, που νίκησαν στον τελικό τις E. Bulgurcu (TUR) / N. Senαπό την Τουρκία με 6-2 6-0.

Στους τελικούς της διπλής ευκαιρίας στις γυναίκες η N. Sen από την Τουρκία νίκησε την D. Nikiforova (LAT) με 6-2 6-1. και στους άνδρες ο Τάνελτι Τερχούνεν από τη Φινλανδία νίκησε με 2-0 σετ τον Πολωνό Κριστόφ Μπρέζιαν.