Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 13:39

Προπονητικό καμπ κορυφαίων αθλητών τριάθλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Από αύριο Παρασκευή μέχρι και Κυριακή μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές Τριάθλου καθώς και η κορυφαία σε οργάνωση και επιτυχίες ελληνική ομάδα τριάθλου, Athens Triathlon Team θα βρεθούν στην Καλαμάτα για ένα πολύ πλούσιο προπονητικό τριήμερο.

O συντονιστής προπονητής της ομάδας και πρωταθλητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε σχετικά: “Τα τέλη της δεκαετίας του 90 ξεκίνησα να έρχομαι στην Καλαμάτα ατομικά για αθλητική προετοιμασία. Μπορεί η φετινή αφορμή να είναι το Ironman Greece 70.3 που θα γίνει στην Πύλο στις 5 Απριλίου όμως εμείς λατρεύουμε την Καλαμάτα και κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ. Στήριζα και θα στηρίζω την προβολή της Καλαμάτας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Καθώς είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά θα ήθελα να εκφράσω την ευχή το κράτος να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δημιουργήσει ένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στην Καλαμάτα που θα καλύπτει τις ανάγκες της προολυμπιακής μας ομάδας. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν στο να οργανωθεί σωστά το camp”.

Η γνωστή αθλητικογράφος, μέλος της ομάδας και Marketing Director της Ironman Greece Γκρέτα Λυμπεροπούλου δήλωσε: «Τα οφέλη για μία περιοχή από ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός όπως το Ironman Greece 70.3 δεν εστιάζονται μόνο στην περίοδο τέλεσης του αγώνα αλλά απλώνονται χρονικά σε μία ευρύτερη περίοδο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων Τριαθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα, θα έρθουν τουλάχιστον για ένα camp προετοιμασίας στην περιοχή Μεσσηνίας. Η δική μας ομάδα είναι αλήθεια ότι έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Καλαμάτα και ερχόμαστε εδώ πολλά χρόνια για προετοιμασία.»

O προπονητής κολύμβησης και παλιός πρωταθλητής του αθλήματος Τάκης Λαγοπάτης που θα είναι μέλος της προπονητικής ομάδας που έχει σχεδιάσει και θα επιβλέψει την προπόνηση των αθλητών δήλωσε σχετικά: «Η πόλη μας είναι ιδανικός προορισμός για αθλητική προετοιμασία και όλη η αθλητική οικογένεια της πόλης μας, κάνει ότι είναι εφικτό για να προσελκύσουμε ελληνικές και ξένες ομάδες και γκρουπ».

Ενας από τους κορυφαίους Τριαθλητές της χώρας στην απόσταση sprint (περισσότερες από 50 νίκες τα τελευταία 5 χρόνια) και μέλος της προπονητικής μας ομάδας, Παναγιώτης Δημόπουλος που θα συντονίσει το camp δήλωσε : «H Καλαμάτα είναι ένα ιδανικός τόπος χειμερινής προετοιμασίας για όλα τα αθλήματα. Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και η κατάλληλη θερμοκρασία μας κάνει να θέλουμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο εδώ για κάποιο στάδιο της βασικής μας χειμερινής προετοιμασίας»

Ο αρχηγός της ομάδας Athens Triathlon Team και ένας από τους κορυφαίους Ελληνες τριαθλητές στην απόσταση Sprint Σπύρος Γκοτζιάς δήλωσε: «Οι εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επαγγελματίες ανθρώπους, οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης (προπονητές και υπεύθυνοι αθλητικών εγκαταστάσεων) που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν τις δραστηριότητες συντελούν στο να έχουμε όλα αυτά που θέλει ένας αθλητής, μία ομάδα και ένας προπονητής για να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα έντονο προπονητικό στάδιο στην Καλαμάτα».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Pharae κ. Κατσένιος δήλωσε: «Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που θα πρέπει να ενισχυθεί στην πόλη μας. Οι αθλητές, προπονητές και ομάδες είναι ένα απαιτητικό κοινό που απαιτεί από εμάς ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην προσέγγισή τους και στην εξυπηρέτησή τους. Εχουν πολλές ιδιαίτερες απαιτήσεις, όμως συγκαταλέγονται στον τουρισμό υψηλού επιπέδου που ενισχύουν οικονομικά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών: Ξενοδοχεία, εστιατόρια, γυμναστήρια, super market, καταστήματα αθλητικών ειδών, φωτογράφους, φυσικοθεραπευτές. Ευχαριστούμε την ομάδα Τριάθλου και τους πρωταθλητές μας για την αγάπη που έχουν για την πόλη μας και ελπίζουμε να μας έρχονται συχνά».

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ