Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 14:05

Διπλή επιτυχία για την Παπακωνσταντίνου στο πανελλήνιο τουρνουά τένις

Γράφτηκε από τον
Διπλή επιτυχία για την Παπακωνσταντίνου στο πανελλήνιο τουρνουά τένις

Με δύο μετάλλια επέστρεψε η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου από το Ρίο, εκεί όπου διεξήχθη από 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, το Πανελλήνιο τουρνουά τένις Ε2. Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΟΑ Ρίου στις εγκαταστάσεις OnCourt.

Η 13χρονη τενίστρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας κατέκτησε την πρώτη θέση στο διπλό και την 2η θέση στο απλό κοριτσιών (Κ14), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μια σπουδαία διπλή επιτυχία για την Παπακωνσταντίνου, η οποία είχε να "αντιμετωπίσει" και ένα μικρό κρυολόγημα, που δεν την εμπόδισε όμως να ανέβει στο βάθρο.

Αγωνίστηκε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο απλό και έφτασε στον 1ο φετινό της τελικό, σημειώνοντας τρεις νίκες.

Στον πρώτο γύρο πέρασε bye και στην συνέχεια επικράτησε των Κωνσταντάρα Μ. (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) στην φάση των “16”, Κεφαλά Ζ. (ΑΚΑ Μαραθώνα) στον προημιτελικό, Καζάκου Δ. (ΟΑ Πετρόπουλης) στον ημιτελικό.

Στον τελικό ηττήθηκε από την Ελένη Τσέτσου του ΑΟΑ Χαϊδαρίου. Στο διπλό κοριτσιών η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου αγωνίστηκε με συμπαίκτρια την αντίπαλό της στον τελικό, Ελένη Τσέτσου. Κατέκτησαν άνετα την πρώτη θέση, παρά την κούραση των τριών αγώνων καθημερινά, σημειώνοντας νίκες επί των Γεωργοπούλου (ΑΟΑ Πατρών) – Ζωγράφου (Κορίνθου), Παπαδοπούλου (ΑΟΑ Πατρών) – Κωνσταντάρα (Χαϊδαρίου). Στον τελικό αποσύρθηκε το ζευγάρι των Χατζηθωμά (ΑΟΑ Χαϊδαρίου), Καζάκου (ΟΑ Πετρούπολης). Ήταν η 3η συνολικά πρωτιά για τις δυο τενίστριες, που υπήρξαν συμπαίκτριες στην Τρίπολη και το Χαϊδάρι, πέρυσι τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, αντίστοιχα.