Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 13:05

Κατεβάζουν “ρολά” και στον υγρό στίβο

Γράφτηκε από τον

 

Στην αναβολή η ματαίωση όλων των διοργανώσεων της, μέχρι τις αρχές Μαΐου, προχώρησε η FINA, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Μεταξύ των διοργανώσεων που αναβάλλονται είναι και το προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Ρότερνταμ (22-29/3), στο οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος και η εθνική ανδρών, το οποίο μετατίθεται καταρχήν για το διάστημα 31 Μαΐου-7 Ιουνίου, αν και η ειδική επιτροπή που έχει συστήσει η διεθνής ομοσπονδία θα επανεξετάσει το ζήτημα στις 30 Απριλίου. Αν τελικά το προ-ολυμπιακό τουρνουά γίνει σε αυτές τις ημερομηνίες, «τινάζεται στον αέρα» το Champions League, αφού το ίδιο διάστημα είναι προγραμματισμένο το final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η FINA ανέβαλε επίσης τα προ-ολυμπιακά μίτινγκ καταδύσεων και καλλιτεχνικής κολύμβησης, που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τόκιο και θα λειτουργούσαν παράλληα ως test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το World League ανδρών και γυναικών διακόπτεται και μετατίθεται για το φθινόπωρο, ενώ αναβάλλονται ή ματαιώνονται μια σειρά αγώνων της FINA στις καταδύσεις και την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Αναλυτικά η λίστα των διοργανώσεων που επηρεάζονται και ο προγραμματισμός για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής:

- Προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών (Τεργέστη, 8-15 Μαρτίου): Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, η διοργάνωση μετατέθηκε για το διάστημα 17-24 Μαϊου. Ο προγραμματισμός θα επανεξεταστεί στις 20/4.

- Προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών (Ρότερνταμ, 22-29 Μαρτίου): Η διοργάνωση μετατέθηκε για το διάστημα 31 Μαϊου-7 Ιουνίου. Ο προγραμματισμός θα επανεξεταστεί στις 30/4.

- Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων (Τόκιο, 21-26 Απριλίου): Η διοργάνωση ήταν test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα έδινε και τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης. Αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και την Ο.Ε. «Τόκιο 2020».

- Προ-ολυμπιακό μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης (Τόκιο, 30 Απριλίου-3 Μαϊου): Αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και την Ο.Ε. «Τόκιο 2020».

- Test event για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (Τόκιο): Αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και την Ο.Ε. «Τόκιο 2020».

- Καταδύσεις - Σειρά World Series: Το μίτινγκ του Καζάν (20-22/3) αναβάλλεται για το φθινόπωρο. Το μίτινγκ του Λονδίνου (27-29/3) υπάρχει διάθεση να γίνει κανονικά, αλλά οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 16/3.

- World League υδατοσφαίρισης (ανδρών & γυναικών): Η διοργάνωση διακόπτεται και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο.

- Καλλιτεχνική κολύμβηση - Σειρά World Series: Αναβάλλονται τα μίτινγκ στην Χουργκάντα της Αιγύπτου (27-29/3), στη Βουδαπέστη (10-12/4) και στο Καζάν (17-19/4). Ματαιώνονται τα μίτινγκ στην Αλεξανδρούπολη (3-5/4) και στη Σουζού της Κίνας (23-25/4).