Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 13:45

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με την Κορακάκη ξεκίνησε το ταξίδι της φλόγας

Γράφτηκε από τον

Στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε η αφή της ολυμπιακής φλόγας και το ταξίδι της για τους αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε με πρώτη λαμπαδηδρόμο την σκοπεύτρια, Άννα Κορακάκη.

Εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού και φόβων για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ολοκληρώθηκε η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Χωρίς την παρουσία θεατών, η Πρωθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου, άναψε την φλόγα. Στην περίφημη τελετή έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Το ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε με προορισμό το Τόκιο, όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Ελληνίδα σκοπεύτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, Άννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

Η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό καθεστώς, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή: sport24.gr