Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 13:02

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσε τα μετάλλια και τα ρεκόρ ο Δούσης στο Βελιγράδι

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσε τα μετάλλια και τα ρεκόρ ο Δούσης στο Βελιγράδι

 

 

Τέσσερα χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Παναγιώτης Δούσης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων, ενώ αναδείχθηκε για 5η χρονιά Βαλκανιονίκης στον κλειστό στίβο.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής σάρωσε όλα τα ρεκόρ στο Βελιγράδι, που φιλοξένησε τους αγώνες στις 7 και 8 Μαρτίου. Παρά τον φόβο του κορονοϊού, επέλεξε να κάνει κανονικά το ταξίδι με την εθνική ομάδα στη Σερβία.

Η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση με 80 αθλητές και αθλήτριες, ενώ έλαβαν μέρος αθλητές από 12 χώρες.

Ο Δούσης έλαβε μέρος σε 4 αγωνίσματα (800, 1500, 3.000 μέτρα τρέξιμο και 3.000 μέτρα βάδην) κερδίζοντας όπως προαναφέραμε ισάριθμα χρυσά μετάλλια.

Στα 3 χιλιόμετρα βάδην, στις 3 πρώτες στροφές είχε πάρει 2 κίτρινες κάρτες και για να μην δεχτεί την τρίτη, αναγκάστηκε να μειώσω και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Στα δρομικά αγωνίσματα, 800, 1.500 και 3.000 μέτρα πέτυχε βαλκανικά ρεκόρ, καταρρίπτοντας και στα τρία αγωνίσματα τα δικά του ρεκόρ.

Γι’ αυτό και στο φινάλε των αγώνων, αθλητές, παράγοντες και θεατές αποθέωσαν τον Δούσαη από τα μεγάφωνα του Σταδίου, λέγοντας πως παρά την ηλικία του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας κατέρριψε τρία ρεκόρ!

Για τον Παναγιώτη Δούση η κατάκτηση των πρώτων θέσεων σε διεθνείς αγώνες εξελίσσεται σε ρουτίνα, αφού δεν υπάρχουν αντίπαλοι γι’ αυτόν. Τα χρόνια φεύγουν, αλλά το ρολόι του χρόνου γι’ αυτόν δείχνει να έχει σταματήσει.

“Οταν βρίσκομαι στην αφετηρία ενός αγώνα, προσπαθώ να πω στον εαυτόν μου ότι δεν είμαι αυτός με τις τόσες διακρίσεις, αλλά θεωρώ ότι είμαι ασήμαντος, για να είμαι ευτυχής με ότι πετύχω. Οταν τρέχω, δεν βλέπω αν είμαι μόνος ή έχω 2, ή 5, ή 10 αντιπάλους, δεν μάχομαι να κερδίσω τους αντιπάλους μου, μάχομαι να κερδίσω τον προηγούμενο καλύτερο εαυτό μου”, λέει ο Π. Δούσης.

Σχετικά με τους αγώνες στο Βελιγράδι, σημείωσε ότι ήταν προετοιμασμένος, έχοντας και τη βοήθεια του Παναγιώτη Μονοζούπουλου, ενός μεγάλου προπονητή, όπως λέει από τη Χαλκίδα που έχει ακόμα και δύο αθλητές και βρίσκεται πάντοτε κοντά στον Π. Δούση στους μεγάλους αγώνες. Γνωρίζει τις δυνάμεις του και σε πόσο χρόνο θα περάσει την κάθε στροφή σε κάθε αγώνισμα και έτσι έρχονται και τα ρεκόρ, σύμφωνα με τον Π. Δούση.