Κυριακή, 22 Μάρτιος 2020 20:57

Κορονοϊός: Η ΔΟΕ έτοιμη ν' αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Η ΔΟΕ έτοιμη ν' αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Τις επόμενες ώρες αναμένουμε την ανακοίνωση από την ΔΟΕ για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Θέμα χρόνου είναι πλέον η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24/7 έως τις 9/8.

Η ΔΟΕ σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα μέσα στην ημέρα (22/3) αποφάσισε να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) και σύμφωνα με την "Marca" σ' ένα μήνα θ' ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Εξαιτίας των πιέσεων από ολυμπιακές επιτροπές, ομοσπονδίες με μεγάλο ειδικό βάρος, όπως αυτή του στίβου και της κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ΔΟΕ προχωράει σ' αυτή την απόφαση η οποία πρέπει να θεωρηθεί αμετάκλητη.

Τρία είναι τα σενάρια: Να μετατεθούν για το φθινόπωρο, να γίνουν το 2021 ή το 2022. Η ιαπωνική κυβέρνηση θα έχει βασικό λόγο σε αυτό, αφού έχει επενδύσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά η ΔΟΕ έχει ζητήσει από τις Ολυμπιακές επιτροπές να ζητήσουν και την άποψη των αθλητών για αυτό το θέμα.

Στις ΗΠΑ το 75% των αθλητών είναι κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο ενώ "φουντώνουν" τα σενάρια για μετάθεση τους το 2022.

Η ΔΟΕ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αφού αναβολή ζήτησαν οι ομοσπονδίες στίβου και κολύμβησης των ΗΠΑ οι αθλητές των οποίων κέρδισαν μεγάλο ποσοστό μεταλλίων το 2016.

Επίσης υπέρ της αναβολής έχουν ταχθεί επίσημα οι Βραζιλιάνοι, οι Σλοβένοι, οι Κροάτες, οι Σέρβοι, οι Ισπανοί, ο πρέδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου Σεμπάστιαν Κόου, οι Αυστραλοί αθλητές ο επικεφαλής του αθλητισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην Ελλάδα την αναβολή από την πρώτη ώρα έχουν ζητήσει η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είναι και μέλος της επιτροπής αθλητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, η Άννα Κορακάκη αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος ο οποίος ζήτησε από την αθλητική και πολιτική ηγεσία της χώρας να σηκώσει το... λάβαρο.

Επίσης αναβολή ζήτησαν μέσω του gazzetta.gr οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Δημοσθένης Ταμπάκος αλλά και η Βούλα Κοζομπόλη που είναι στην επιτροπή αθλητών της FINA.

Υπέρ της αναβολής είναι και δυο μεγάλες δόξες του στίβου στις ΗΠΑ, ο Καρλ Λιούις και ο Μάικλ Τζόνσον αλλά και ο Γερμανός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Μίκαελ Γκρος.

Θυμίζουμε πως στο Τόκιο είχαν ανατεθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940 αλλά είχαν ματαιωθεί!

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ