Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 17:07

Γύρος της Γαλλίας με κόσμο στις 29 Αυγούστου

Γράφτηκε από τον
Γύρος της Γαλλίας με κόσμο στις 29 Αυγούστου

 

Η διεθνής ομοσπονδία ποδηλασίας ανακοίνωσε τη μετάθεση του Γύρου της Γαλλίας για τις 29 Αυγούστου λόγω κορονοϊού.

Εγκαταλείφθηκε η ιδέα για κεκλεισμένων. Πρώτη φορά μετά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν διεξάγεται Ιούλιο.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει 15.729 νεκρούς στη Γαλλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται 103.573 σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση.

Η μετάθεση της αρχικά προγραμματισμένης έναρξης για τις 27 Ιουνίου κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα ανεστάλη λόγω της πανδημίας.

Η διεθνής ομοσπονδία ποδηλασίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (15/4) τη μετάθεση έναρξης του Γύρου της Γαλλίας για τις 29 Αυγούστου.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που το περίφημο Tour de France δεν θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προϊδεάσει και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του είχε συστήσει την αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων "τουλάχιστον ως τα μέσα Ιουλίου".

Στο μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός συμμετέχουν 22 ομάδες και η διαδρομή είναι 3.470 χλμ. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών αλλά εγκαταλείφθηκε και υιοθετήθηκε η αντίστοιχη να διεξαχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: sport24.gr