Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 11:44

ΠΟΛΟ: Και του χρόνου στην Α2 ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 πόλο ανδρών και όπως όλα δείχνουν, θα εκπροσωπήσει και τη νέα σεζόν τη Μεσσηνία στην εν λόγω κατηγορία.

Και αυτό γιατί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση της, εισηγήθηκε να ολοκληρωθεί μεν η κανονική σεζόν, αλλά να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

" Ολοκλήρωση της Α' Φάσης (από την 10η αγωνιστική) και στη συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση.
Κάτι που ευνοεί την καλαματιανή ομάδα, η οποία ήταν σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω της πανδημίας οι αθλητές έχουν βγει εκτός ρυθμού και η επιστροφή θα είναι δύσκολη.
"Δεν κρύβω ότι περίμενα μια τέτοια απόφαση, μιας και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την εμφάνιση του covid-19 και ο περιορισμένος χρόνος που απομένει για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια", λέει στην "Ε" ο Στάθης Μπακολιάς για την απόφαση της Ομοσπονδίας. Ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΝΟΚ εκτιμά ότι "Η συμμετοχή για δεύτερη χρονιά της ομάδας στην Α2 θα μας δώσει την δυνατότητα να πετύχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τους αρχικούς μας στόχους και να θέσουμε νέους σε συνάρτηση πάντα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν".
Για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν λέει ότι: "Εκτός από την ανδρική ομάδα, στα ηλικιακά πρωταθλήματα οι ομάδες εφήβων και μίνι παίδων, έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ στην κατηγορία παίδων το πρωτάθλημα δεν πρόλαβε να ξεκινήσει. Για αυτά τα θέματα περιμένουμε τις αποφάσεις της ομοσπονδίας.
Για εμάς βέβαια σε πρώτη φάση, σημασία έχει να ανοίξουν τα κολυμβητήρια, να μπουν τα παιδιά σε ρυθμό και κατόπιν να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν. Αλλωστε έως τις 15/6 υπάρχει απόφαση της ΚΟΕ για αναστολή της όποιας αγωνιστικής δραστηριότητας".

 Οι τρεις προκλήσεις της σεζόν

Ο Στάθης Μπακολιάς μίλησε και για τα έως τώρα πεπραγμένα της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΚ, που είχε, όπως λέει να αντιμετωπίσει φέτος τρεις προκλήσεις.
"Η πρώτη ήταν η συμμετοχή μας στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας και αναφέρομαι κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και κατά πόσον θα βρίσκονταν οι πόροι για να συμμετέχουμε. Πράγμα που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάριν των προσπαθειών της εφόρου Λυδίας Εξηνταβελόνη και της ενεργοποίησης φίλων του αθλήματος, καθώς και της ενεργής συμμετοχής παλαιμάχων αθλητών του τμήματος, που βοήθησαν τόσο στην εξεύρεση χορηγών, όσο και σε οργανωτικά θέματα προσφέροντας πολύπλευρη βοήθεια.", τονίζει ο κ. Μπακολιάς και συνεχίζει:
"Με την διεξαγωγή αγώνων στην έδρα μας, είχαμε θέσει ως στόχο και καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας φίλων του αθλήματος και παλαιμάχων αθλητών, που για διαφόρους λόγους είχαν απομακρυνθεί από την ομάδα.
Και τρίτον να δώσουμε επιπλέον κίνητρο στους αθλητές των τμημάτων υποδομής, βλέποντας την ανδρική ομάδα να αγωνίζεται στην έδρα της, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να γίνουν και αυτοί κομμάτι αυτής της ομάδας αν όχι άμεσα σε σύντομο όμως χρονικό διάστημα.
Κάτι που πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, αφού και είδαμε αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών κατά την διάρκεια των προπονήσεων και σε κάθε παιχνίδι είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε 2-3 αθλητές από ένα γκρουπ περίπου 10 παιδιών που είχαν δηλωθεί στο αρχικό ρόστερ, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες".