Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 12:21

ΕΟΕ - Υφυπουργείο Αθλητισμού: Πόλεμος για τον εκλογικό νόμο

Γράφτηκε από τον
ΕΟΕ - Υφυπουργείο Αθλητισμού: Πόλεμος για τον εκλογικό νόμο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Υφυπουργείο Αθλητισμού αντάλλαξαν αιχμηρές ανακοινώσεις με αφορμή την εκκίνηση των συζητήσεων για τον εκλογικό νόμο.

Δεν ξεκίνησε με τον κατάλληλο τρόπο η συζήτηση μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Υφυπουργείου Αθλητισμού για τον εκλογικό νόμο, καθώς υπήρξε διένεξη στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στον γενικό γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη. Η ανακοίνωση αυτή είχε την πλήρη συμφωνία όλων των εκπροσώπων των ομοσπονδιών.

Αναλυτικά ανέφερε η ΕΟΕ: "Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην έκτακτη συνεδρίασή της, της 25ης Ιουνίου 2020 αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αποδοκιμασία της, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της, για την ανεξήγητα ανοίκεια αντιμετώπιση της οποίας έτυχε κατά τη χθεσινή συνάντηση τους, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η στάση του πολιτικού προϊστάμενου του Ελληνικού Αθλητισμού προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Ελληνικού Αθλητισμού, είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει στο σύνολό της, την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της και την Ελληνική Αθλητική οικογένεια, τους οποίους ο γενικός γραμματέας εκπροσωπούσε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ελπίζουμε ότι ο κύριος υφυπουργός θα συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες ατυχείς συμπεριφορές δεν συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις, με ενότητα και καλή συνεργασία"

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε τη δική του απάντηση τονίζοντας ότι η ΕΟΕ δεν έχει υλοποιήσει της δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου: "Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπομονετικά περιμένει, ακόμα και τώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΟΕ. Δηλαδή:

• Η αποστολή της λίστας, όπως η ΕΟΕ πρότεινε, των ενεργών σωματείων όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, προκειμένου να γίνει η διασταύρωσή τους με εκείνα που εγγράφονται στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» και

• Οι αναλυτικές προτάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες, εν όψει της διαβούλευσης του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις…".

Πηγή: sport24.gr