Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 12:02

Στους κορυφαίους συλλόγους της περιφέρειας ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
 
Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα στίβου  Κ 16 και Κ 18 ολοκληρώθηκαν και στο Μεσσηνιακό βρίσκονται εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων από τον ΣΕΓΑΣ για να δουν πόσοι και ποιοι αθλητές του συλλόγου θα πάρουν τα εισιτήρια της πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 18 που θα γίνει στη Λάρισα.
Ο ιστορικός σύλλογος παρουσίασε πάντως δύο γραφήματα με την παρουσία του ΜΓ.Σ. την τελευταία εξαετία στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.. Σε αυτά φαίνεται ότι ο  Μεσσηνιακός είναι από τους κορυφαίους συλλόγους της περιφέρειας στις κατηγορίες παμπαίδων - παγκορασίδων (Κ 16) και παίδων - κορασίδων (Κ 18). 
 
Τι δείχνουν οι αριθμοί του ΣΕΓΑΣ για τα τμήματα Κ16 και Κ18
 
Να σημειωθεί ότι τα γραφήματα πηγάζουν από την στατιστική υπηρεσίας της Εθνικής Ομοσπονδίας (ΣΕΓΑΣ) και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση είναι  εμπεριστατωμένα και αδιάσειστα στοιχεία.
Στο πρώτο γράφημα στην κατηγορία Κ 16) φαίνεται ότι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. από το 2014 έως και το 2019 (χρονιές προ της πανδημίας, με κανονική προπονητική δραστηριότητα) καταλαμβάνει είτε την 1η θέση στην περιφέρεια τις χρονιές 2014, 2016, 2017 είτε την 2η θέση τις χρονιές 2018 και 2019. Για το 2015 δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση.
Σε ότι αφορά στην κατηγορία Κ18 (δεύτερο γράφημα) φαίνεται ότι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. στο ίδιο χρονικό διάστημα καταλαμβάνει συνεχόμενα την 1η θέση τις χρονιές 2016, 2017, 2018, 2019. Για τις χρονιές 2014, 2015 δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση.
"Εάν δε λάβουμε υπόψη ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο (σ.σ. αυτό που μας πέρασε)  οι παμπαίδες και παγκορασίδες του Συλλόγου ετοιμάζονται για το δικό τους πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας πάρει την πρόκριση και τα 14 παιδιά που αγωνίστηκαν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με το καταπληκτικό ποσοστό επιτυχίας σε προκρίσεις να ανέρχεται στο απόλυτο 100%, τους πανελληνιονίκες του συλλόγου που διακρίνονται σε ετήσια βάση, το γεγονός ότι η αθλήτρια του Συλλόγου Μαριδήμη Χανδρινού αγωνίστηκε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2018 και ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα Παίδων- Κορασίδων Κ18 το 2019 αποδεικνύεται  ότι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. εξακολουθεί να κρατά ψηλά τον μεσσηνιακό στίβο σε πανελλήνιο επίπεδο", σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και καταλήγει: "Είναι το αποτέλεσμα της σωστής δουλειάς και προσπάθειας που γίνεται από τους αθλητές, αθλήτριες και προπονητές καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Στάδιο. Αναμένουμε λοιπόν τα πανελλήνια πρωταθλήματα των 2 αυτών κατηγοριών(Κ16 και Κ18) για την τρέχουσα σεζόν, όπου τα παιδιά θα αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο της κατηγορίας τους, θα διεκδικήσουν διακρίσεις και θα διατηρήσουν τον μεσσηνιακό στίβο στο υψηλότατο επίπεδο".
 
 
 
 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ