Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 19:30

Αύριο στο Στάδιο χωρίς κόσμο τα “Παπαφλέσσεια” (φωτό και βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αύριο στο Στάδιο χωρίς κόσμο τα “Παπαφλέσσεια” (φωτό και βίντεο)

Παρά τις πολλές αντιξοότητες και τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα “Παπαφλέσσεια” θα διεξαχθούν κανονικά αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Το ιστορικό μίτινγκ στίβου διοργανώνεται από τον Μεσσηνιακό, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΣΕΓΑΣ και τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού.  Το αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί δίχως κόσμο στις εξέδρες, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.


Επίσης λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας της ελληνικής πολιτείας, οι αγώνες θα γίνουν μόνο με Ελληνες και Κύπριους αθλητές.

Τα αγωνίσματα στους άνδρες είναι: 100.200, 800 μέτρα, 400 μέτρα εμπόδια, μήκος και στις γυναίκες: 100, 200, 400, 800 μέτρα, 100 μέτρα εμπόδια, μήκος.

Οι αγώνες θα είναι η τελευταία «στάση» των Ελλήνων πρωταθλητών πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23, της Πάτρας (8-9 Αυγούστου).

Τα σημαντικότερα ονόματα που θα δώσουν το “παρών” στο μίτινγκ είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και ο Κώστας Δουβαλίδης στους δρόμους ταχύτητας.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Καλαμάτας εν όψει της αυριανής διοργάνωσης, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου που σημείωσε πως “τα Παπαφλέσσεια είναι εδώ και παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσουν αδιάκοπα το ταξίδι τους στο χρόνο, χαρακτηρίζοντας την πόλη της Καλαμάτας ιδανική για μαζικό, αλλά και αγωνιστικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου.

Ακόμη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, ο προπονητής του ΜΓΣ και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, ο οποίος είναι η “ψυχή των αγώνων” και ο πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας Κώστας Δουβαλίδης που θα πάρει μέρος στα 100μ. και 200μ. Ο τελευταίος τόνισε πως είναι σημαντικό πως μπορούν να παίρνουν μέρος σε αγώνες σε μια δύσκολη περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το “παρών” στη συνέντευξη τύπου έδωσε και το νέο... αίμα του Μεσσηνιακού στο στίβο, τα παιδιά που κατέκτησαν μετάλλια και είχαν εξαιρετική παρουσία στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 της Λάρισας.

Μάλιστα οι νεαροί αθλητές (Νίκος Ζαχαρέας, Βασιλική Κουλιέρη, Ευγενία Διαμαντοπούλου, Χριστιάνα Πλατανίτη, Μαριλένα Φεράι και Βασίλης Τζανετάκης) μαζί με παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου πρόσφεραν φανέλα του Μεσσηνιακού στον Κώστα Δουβαλίδη.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΜΓΣ Τάκης Στασινόπουλος έδωσε μια φανέλα του συλλόγου, ένα καπέλο και το 80σελιδο αφιέρωμα της "Ελευθερίας" για τα 130 χρόνια του ιστορικού συλλόγου.

Οι συμμετοχές

ΑΝΔΡΕΣ
100 μ.
Ιωάννης Βοσκόπουλος, Νικόλαος Εμπέογλου, Κιάφας, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Παναγιώτης Τριβυζάς, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Ιωάννης Γρανιτσιώτης, Παναγιώτης Αρβανίτης, Αναστάσιος Δαμίρης, Ιωάννης Νυφαντόπουλος, Ανδρέας Μαλάμος.

200 μ.
Νικόλαος Εμπέογλου, Ανδρέας Χριστοφόρου, Παναγιώτης Αρβανίτης, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Πέτρος Κυριακίδης, Γεώργιος Λέκος, Αντώνης Αλεξανδρίδης, Νικόλαος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Βασίλης Βλάχος, Ιωάννης Καξήρης.

400 ΕΜΠ
Δημήτριος Λεβαντίνος, Σταύρος Βασιλούνης, Κωνσταντίνος Κουτράκος.

800 μ.
Εράλντο Κεράμα, Γρηγόρης Πιτέρος, Δημήτριος Κοτίτσας, Αντώνιος Σπαντιδάκης, Χαράλαμπος Λαγός, Ιωάννης Δημακουλέας, Δημητράκης Μέιντι, Κώστας Βασιλάκης, Βασίλειος Ζανής.

ΜΗΚΟΣ
Σταύρος Βιρβίλης, Βασίλειος Λιόλιος, Παναγιώτης Ματζουρόγιαννης, Αλέξανδρος Περιστέρης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ηλίας Κεσίδης, Νικόλαος Ξενικάκης.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
100 μ.
Ραφαέλα Σπανουδάκη, Κωνσταντίνα Πιπερίδου, Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελα Μπερν, Πολυτίμη Μαντά, Ασημίνα Χατζηανδρέου, Βασιλική Κουλιέρη, Χριστίνα Πλατανίτη.

200 μ.
Ραφαέλα Σπανουδάκη, Πολυτίμη Μαντά, Αννα Κιάφα, Ασημίνα Χατζηανδρέου, Δέσποινα Μαούνη, Ευγενία Διαμαντοπούλου.

400 μ.
Ελπίδα Καρκαλάτου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Κορίνα Πολίτη.

800 μ.
Αικατερίνη Κούτλη, Αναστασία Μαρινάκου, Βασιλική Τσετσέκα, Ελλη Δεληγιάννη, Γεωργία Δεσπολάρη, Γεωργία Δομβρού, Μυρσίνη Ξενοπανάγου, Τριαντάφυλλη Σταυροπούλου.

100 ΕΜΠ
Ανϊς Καραγιάννη, Σάρα Αουντι, Νεφέλη Ράμμου.

ΜΗΚΟΣ
Μαρία Στεφανοπούλου, Μαρία Χανδρινού, Μαρία Καβαλιέρου, Κορενέβα Οξάνα, Ιωάννα Τσάβα, Νικολία Ποιραζίδη, Ευθυμία Κολοκύθα, Ιωάννα Ιωάννου, Μαργαρίτα Κοντόε, Χριστίνα Κωστή.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Νικολέτα Κυριακοπούλου, Μαρία Αδαμοπούλου, Μαρία Αριστοτέλους, Χριστίνα Καλογεροπούλου, Βασιλική Τέλλα, Κατερίνα Βαγενά.

Το πρόγραμμα των αγώνων

18.00 100μ εμπόδια Γ, μήκος Γ

18.15 Τελετή Εναρξης
18.15 100μ Α
18.30 100μ Γ
18.40 400μ Γ
19.00 800μ Α, Μήκος Α
19.15 800μ Γ
19.30 400μ εμπόδια Α
19.40 200μ Γ
19.55 200μ Α