Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 10:54

Ετοιμάζεται το Κέντρο Ρίψεων του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ετοιμάζεται το Κέντρο Ρίψεων του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 (φωτό)

Το δικό του Κέντρο Ρίψεων θα έχει σε λίγο καιρό ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας 2016, φιλοδοξώντας να αναδείξει τους αυριανούς πρωταθλητές του στίβου.

Ο σύλλογος με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας κατασκευάζει προπονητήριο ρίψεων στο Ασπρόχωμα, στο χώρο του παλιού εργοστασίου μπετόν Κάρτσωνα. Μάλιστα το κέντρο θα πάρει το όνομα του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα! Συγκεκριμένα, ο χώρος θα περιλαμβάνει κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας. Ακόμα θα γίνουν βοηθητικές υποδομές. ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος για θεατές,αλλά και για να διεξαχθούν αγώνες και προπονητικά καμπ.

“Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας 2016 και ο πρόεδρός του κ. Πέτρος Παπαδόπουλος συνεχίζουν την προσπάθεια για να έχουν τα παιδιά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας ότι καλύτερο για να αθληθούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους στο στίβο. Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του Κέντρου Ρίψεων Στίβου Ακρίτας στην Καλαμάτα! Οι εργασίες συνεχίζονται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο”, αναφέρει η ανακοίνωση του Γ.Σ. Ακρίτα γι’ αυτό το σημαντικό έργο.

Είδε το χώρο ο δήμαρχος

Το χώρο επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσει πως εξελίσσονται οι εργασίες.

Ο δήμος άλλωστε στηρίζει αυτό το έργο και γι’ αυτό ο σύλλογος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη. Το προπονητήριο ρίψεων θα γίνει, όπως προαναφέραμε στην τοποθεσία του πρώην εργοστασίου του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα, μετά την ευγενική παραχώρηση από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα και την οικογένεια Βρέττη. O δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, δήλωσε για το Κέντρο Ρίψεων “Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε τονίσει ότι τον Αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε γι’ αυτό και τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Έχουμε από την αρχή συζητήσει με τον Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας έχει παρουσιάσει το πλάνο του, για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου ρίψεων. Μία υποδομή που θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές της περιοχής μας να προπονούνται, να προετοιμάζονται για μεγάλους αγώνες, αλλά και να προσελκύσει αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και τη νότια Ελλάδα. Είχαμε συζητήσει για κάποιους χώρους, όμως έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Κάτσωνας να προσφέρει έναν χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε και είναι εξαιρετικός, μέσα στην Καλαμάτα, δίπλα από τον περιμετρικό, έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να στηριχθεί και από εμάς. Μιλήσαμε με τον κ. Παπαδόπουλο και το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τη συμμετοχή του Δήμου, ώστε να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεργαστούμε στενά, ο Δήμος, ο Σύλλογος, η τοπική μας κοινωνία, μπορεί να φέρουμε θετικά αποτελέσματα”. Να σημειωθεί ότι ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Δρακόπουλο, ο οποίος από το Σεπτέμβριο είναι μέλος της προπονητικής ομάδας του συλλόγου. Χάρη στη δική του τεχνογνωσία θα αναπτυχθούν τα αγωνίσματα των ρίψεων και θα αναδειχθούν αθλητές από τη Μεσσηνία. Η Ακαδημία Ρίψεων αριθμεί σήμερα 25 παιδιά αλλά οι ιθύνοντες προβλέπουν ότι σύντομα θα μεγαλώσει αυτός ο αριθμός. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 6944204473 στον κ.Παπαδόπουλο Πέτρο, στην ιστοσελίδα www.akritastivos.gr και το www.facebook.com/akritasstivos.