Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014 12:25

ΣΤΙΒΟΣ: Ο σταθερός φέτος Λούης Τσάτουμας σκέφτεται το Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης

Γράφτηκε από τον

Η εικόνα του αποπνέει σιγουριά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα χαρακτηριστικά που απεικονίζονται με ευκολία στην μεζούρα. Ο πιο σταθερός και αποτελεσματικός Τσάτουμας των τελευταίων ετών κάνει…τον γύρο του κόσμου και δείχνει έτοιμος να τελειώσει αυτή τη σεζόν όσο καλά την ξεκίνησε.


Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις όχι μόνο του χειμώνα, αλλά της περσινής σεζόν, που όταν πια σταμάτησε να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς κατάφερε να παρουσιάσει το γνωστό καλό του πρόσωπο.
Στο Χένγκελο ο Μεσσήνιος άλτης έκανε τον τρίτο του αγώνα στη σεζόν, σημείωσε την τρίτη του νίκη και παράλληλα βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με άλμα στα 8,25 μ., που τον έφερε στην τρίτη θέση της Ευρώπης. Η νίκη του έχει μεγαλύτερη σημασία, λόγω της αξίας των αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο, αθλητές όπως οι Ράδερφορντ και Γκαισά, που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στη Ζυρίχη. «Οσο περνούν οι αγώνες, γίνομαι και καλύτερος. Όταν κάνεις αγώνες, είσαι υγιής, δουλεύεις όπως θέλεις, τότε οι επιδόσεις έρχονται. Η καλύτερη προπόνηση είναι οι δυνατοί αγώνες, μέσα από τους οποίους βλέπεις που βρίσκεσαι», εξήγησε στο site της ομοσπονδίας ο Λούης Τσάτουμας και σχολίασε για τον αγώνα της Κυριακής: «Ο καιρός μας μπέρδεψε…τέσσερις εποχές μέσα σε ένα απόγευμα. Πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο έριξε καταιγίδα, μετά δεν μπορούσαμε να σταθούμε από τον ήλιο, ενώ είχε και υγρασία. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος της κράμπας. Νομίζω πως αν δεν είχε έρθει η κράμπα το τέταρτο άλμα θα ήταν μεγαλύτερο από το δεύτερο. Το άφησα όμως, προκειμένου να μην τραυματιστώ».
Ο Τσάτουμας το χειμώνα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ. Τρεις μήνες από εκείνη τη διοργάνωση και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θυμάται με μεγάλη ικανοποίηση τον αγώνα της Πολωνίας. «Οι αγώνες του χειμώνα πήγαν πολύ καλά και παίζουν τον ρόλο τους στην εικόνα μου στη θερινή σεζόν. Εννοείται και ήθελα το μετάλλιο και πικράθηκα, όμως, όταν σκέφτομαι τη διοργάνωσης του Σόποτ νιώθω όμορφα».
Ο Τσάτουμας αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για τη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα DiamondLeague της σεζόν – ήταν νικητής στη Ντόχα. «Θα πάω Αμερική με στόχο να μαζέψω κι άλλους βαθμούς. Στόχος να φτάσω μέχρι το τέλος της διαδρομής. Θέλω σταθερές εμφανίσεις στους αγώνες σε όλους τους αγώνες, μέσα από τις οποίες θα επιδιώξω να διεκδικήσω ακόμη και την πρώτη θέση στη σειρά αγώνων», είπε. Η μεγαλύτερη πρόκληση του 2014 για τον Τσάτουμα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. «Εννοείται πως είναι ο μεγάλος στόχος. Χρονικά απέχουμε πολύ από το γεγονός, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούμε  να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Σίγουρα εκεί θέλω να κυνηγήσω άλματα πάνω από τα 8,20 μ. με 8,25 μέτρα.
Ο Τσάτουμας μετά τη Νέα Υόρκη (14/6) θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ταλίν (21-22/6) κι έπειτα στο DiamondLeagueτης Λοζάννης (3/7).