Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:07

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από τον

 

Την τύχη των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης θα συζητήσουν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η διοίκηση της ΚΟΕ και οι εκπρόσωποι των σωματείων της Α1 ανδρών και της Α΄ εθνικής γυναικών.

Μετά το «πράσινο φως» της επιτροπής λοιμωξιολόγων για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι εφικτή η συνέχιση και ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία σίγουρα θα είναι συντομευμένη σε σχέση, τόσο με τις αρχικές προκηρύξεις, όσο και με τις επικαιροποιημένες, από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί τα πλέι-άουτ.
Στην Α1 ανδρών έχουν γίνει 6 από τις 26 αγωνιστικές (και μάλιστα με δύο εκκρεμείς αναμετρήσεις) και θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνει ο πρώτος γύρος (δηλαδή ως τη 13η αγωνιστική), ώστε όλοι να παίξουν από μία φορά με όλους, και να ακολουθήσουν τα πλέι-οφ.
Στην Α΄ εθνική γυναικών, που ουσιαστικά δεν ξανάρχισε ποτέ μετά τη διακοπή στα τέλη Οκτωβρίου (έγινε μόνο ένας εξ αναβολής αγώνας, πριν αποφασιστεί εκ νέου διακοπή), έχουν ολοκληρωθεί οι 5 από τις 18 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Επειδή χρονικά υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις γυναίκες, από τη στιγμή που η εθνική δεν θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, αν και στην προοπτική αυτή ενδέχεται να αντιδράσουν τα σωματεία της περιφέρειας, που επιβαρύνονται με το κόστος των μετακινήσεων.
Σε κάθε περίπτωση, η Α΄ εθνική γυναικών θα επανεκκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής στα προκριματικά του World League.