Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 11:43

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Κουβάτσου και Μιχοπούλου στο νέο διοικητικό συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Δύο Μεσσήνιες, η Βούλα Κουβάτσου και η Ελένη Μιχοπούλοιυ, εξελέγησαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που εισέρχεται σε νέα εποχή μετά την εκλογή του Θανάση Σταθόπουλου, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Θανάση Βασιλειάδη που αποχωρεί από την ηγεσία της Ομοσπονδίας έπειτα από 14 συναπτά έτη!

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή, η πρόεδρος του Φιλογυμναστικού Ομιλου Καλαμάτας Βούλα Κουβάτσου και η Ελένη Μιχοπούλου, που ίδρυσε τον ΦΟΚ πήραν θέση στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπου πρόεδρος εξελέγη, όπως προαναφέραμε ο Θανάσης Σταθόπουλος συγκεντρώνοντας 36 ψήφους, έναντι 30 ψήφων του Νίκου Προβιά και 27 ψήφων του Χρήστου Ψαθά. Οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ» λόγω της πανδημίας και με την συμμετοχή -στην γενική συνέλευση που προηγήθηκε= 93 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου και άλλων 16 χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του νέου προέδρου κ. Σταθόπουλου και οι Προβιάς και Ψαθάς, ως υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25%, καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Πανταζής (50 ψήφοι), Ειρήνη Αϊνδιλή (42), Ειρήνη Μανδραβέλη (41), Αβραάμ Σαπρανίδης (40), Ελένη Τζαβάρα (38), Κωνσταντίνα Δήμα (37), Δημήτρης Τσεγκέλης (34), Γιάννης Παυλάκης (32), Ελένη Μιχοπούλου (30), Σπύρος Σκλάβος (30), Θέμις Χαρίτου (27), Βούλα Κουβάτσου (26). Τις πέντε θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. κατέλαβαν κατά σειρά οι: Δημοσθένης Ταμπάκος (26 ψήφοι), Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (25), Νεκτάριος Κελεσίδης (24), Έλενα Καϊτεζίδου (23), Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου (23).
Την τελευταία εκλόγιμη θέση του Δ.Σ. κατέλαβε έπειτα από κλήρωση που διεξήγαγε η Εφορευτική Επιτροπή, η Βούλα Κουβάτσου, κατόπιν ισοψηφίας με τον Ταμπάκο. Με αντίστοιχη κλήρωση καθορίστηκε και η κατάταξη της Καϊτεζίδου και της Λαμπροπούλου-Συροπούλου, που ισοψήφησαν, ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ..
Σημειώνεται ότι στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου θα προστεθεί με απόφαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. ως 16ο μέλος ένας αθλητής ή μία αθλήτρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4726/2020. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης εξελέγη στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς συγκέντρωσε 46 ψήφους, έναντι 44 ψήφων της Ελένης Μιχοπούλου. Τη θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Πανταζής, λαμβάνοντας 53 ψήφους, έναντι 35 ψήφων του Νίκου Προβιά.

Στη Δικαστική Επιτροπή η Πιπίνα Κουμάντου

Η μεσσηνιακή εκπροσώπηση δεν σαματά στις Κουβάτσου και Μιχοπούλου, καθώς η Πιπίνα Κουμάντου εξελέγη στην πενταμελή Δικαστική Επιτροπή μαζί ακόμα με τις Έλενα Κοσμίδου, Αγγελική Κανελλοπούλου, Αλεξάνδρα Γουρζή και Άλκη Ζαβερδινό.
Τέλος στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εξελέγησαν οι Νικόλαος Μουστάκης, Μάριος Τσορμπατζίδης, Βασιλική Βλάχου με αναπληρωματικό μέλος τον Αναστάσιο Καλπαξή.