Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 21:09

Συνεργασία Costa Navarino με Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας»

Γράφτηκε από τον
Συνεργασία Costa Navarino με Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας»

Με μια λαμπρή διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα η συνεργασία της Costa Navarino με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.


Το πρωτόκολλο μόνιμης συνεργασία υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος στο χώρο των γηπέδων του γκολφ.
Η υπογραφή της συνεργασίας συνέπεσε με τον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας», συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τη χώρα μας να συμμετέχει σε αυτήν την ημέρα με πάντα καινοτόμους και αξιομνημόνευτους τρόπους και με ιδιαίτερη περηφάνια, ως πιστός θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας.
Ο εορτασμός αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο. Είναι η ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) το 1894 στο Παρίσι (φέτος συμπληρώνει τα 120 χρόνια). Τις αθλητικές δράσεις, που πραγματοποιούνται αυτή την ημέρα, στη χώρα μας διοργανώνουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.)
Στη Ελλάδα η «Ολυμπιακή Ημέρα» γιορτάστηκε στην Costa Navarino, συνδυάζοντας την υπογραφή του πρωτοκόλλου μόνιμης συνεργασίας με αθλητικές δράσεις στα βραβευμένα γήπεδα του γκολφ, όπου Ελληνες Ολυμπιονίκες γνώρισαν και εκπαίδευσαν παιδιά όλων των ηλικιών στο γκολφ, αλλά και σε άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ, η τοξοβολία, η ξιφασκία και το μποξ, που δεν είναι πολύ διαδεδομένα στη χώρα μας.
Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α., Ιλεάνα Κλοκώνη μαζί με την Τούλα Μαντζώρου, η οποία έκανε τη μετάφραση στα αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες, αλλά και τα 300 περίπου παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις, ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί με την είσοδο των παιδιών και των Ολυμπιονικών και των επίσημων προσκεκλημένων στα γήπεδα του γκολφ, στη συνέχεια ακούστηκε ο Ολυμπιακός Υμνος και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από Διευθύνων Σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τον γενικό γραμματέα της Ε.Ο.Ε. Μανώλη Κατσιαδάκη, την εκπρόσωπο των Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη (αργυρό μετάλλιο 2004), τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, ενώ ακούστηκε και ηχογραφημένο μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο φύλλο της Τρίτης της "Ε".