Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:32

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσαν τα μετάλλια στο Βόλο Δούσης, Μπέκος και Μητρογιαννόπουλος!

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσαν τα μετάλλια στο Βόλο Δούσης, Μπέκος και Μητρογιαννόπουλος!

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψαν στους αγώνες οι Μεσσήνιοι αθλητές, μετά από πολύμηνη αποχή λόγω της πανδημίας.

Οι Παναγιώτης Δούσης, Αναστάσιος Μπέκος και Κωνσταντίνος Μητρογιαννόπουλος, σάρωσαν τα μετάλλια στο 33ο πρωτάθλημα στίβου βετεράνων, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Ο Δούσης πήρε τέσσερα χρυσά μετάλλια, σημειώνοντας μάλιστα βαλκανικό ρεκόρ στα 5.000 μέτρα.
Ο Μπέκος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια και ο Μητρογιαννόπουλος, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά, πήρε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια σ’ έναν αγώνα με περισσότερες από 400 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Δούσης στον πρώτο αγώνα στα 5.000 μέτρα βάδην έφθασε κοντά στην ισοφάριση του βαλκανικού ρεκόρ, που κατέχει ο ίδιος, στα 800 και 1500 μέτρα έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του, ενώ στον αγώνα των 5000 μέτρων έκανε την έκπληξη, αν και συναγωνίστηκε με νεότερους δρομείς, πέτυχε νέο βαλκανικό ρεκόρ με χρόνο 28: 29: 04 και συνέτριψε το παλιό δικό του που είχε σημειώσει στη Νάξο το Σεπτέμβριο του 2020 (29:25: 99). Και στα τέσσερα αγωνίσματα ο Δούσης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 22η χρονιά.
Ο Μπέκος με τον... αέρα του Βαλκανιονίκη και με “αέρινο” στιλ στα 100 και 200 μέτρα κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για πολλοστή φορά. Δεν έλαβε μέρος στα 400 μέτρα, διότι είχε κάποιες ενοχλήσεις.
Ο Κωνσταντίνος Μητρογιαννόπουλος συμμετείχε για πρώτη φορά στα 400 μέτρα εμπόδια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 40-44 ετών, ενώ στο άλμα εις μήκος και στα 5.000 μέτρα βάδην ήταν δεύτερος και άφησε υποσχέσεις.