Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2021 13:57

ΣΤΙΒΟΣ Κ 20 - ΜΓΣ: Πρωταθλητής Ελλάδας στο τριπλούν ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος!

Γράφτηκε από τον

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος!

Ο αθλητής του Μεσσηνιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ 20 στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα τσέκαρε εισιτήριο και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τις επόμενες μέρες στην Εσθονία!
Μια μεγάλη επιτυχία για το μεσσηνιακό στίβο, που έχει παράδοση στο να βγάζει σπουδαίους αθλητές. Ο Βασιλογιαννκόπουλος άλλωστε προπονείται υπό τις οδηγίες του Λούη Τσάτουμα.
Για να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο , έκανε άλμα 15,28 μ. (0,8) στο τριπλούν, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα έπιασε, όπως προαναφέραμε και το το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν. Ο Βασιλογιαννακόπουλος αναδείχθηκε νικητής στο έκτο και τελευταίο του άλμα, αφού μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνταν ο Σπύρος Καραλής (ΟΣΦΠ) με άλμα στα 15,21 μ. Ο άλτης του Αποστόλη Καθηνιώτη έμεινε τελικά στη δεύτερη θέση με 15,21 μ. και ένα νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Τσατσούλης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 14,15 μέτρα. Ο Καραλής είχε κλείσει θέση για Ταλίν με την εμφάνιση του προκριματικού, όπου είχε πετύχει 15,06 μέτρα.