Σάββατο, 10 Ιούλιος 2021 13:29

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Αισιοδοξία για τη διεξαγωγή του τουρνουά “Ancient Messene Open”

Γράφτηκε από τον

Η πανδημία είχε ως συνέπεια να ματαιωθεί πέρυσι το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open”, που είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και ανήκει στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις ITF.

Μια διοργάνωση, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος επισκέφτηκε χθες στο δημαρχείο το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο για να συζητήσουν για τη διεξαγωγή του 5ου κατά σειρά διεθνούς τουρνουά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής.

Ο Γ. Λαζαρίδης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα διεξαχθεί φέτος το τουρνουά από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης, επιβεβαίωσε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός, που φιλοξενείται στην παραλία της Ανάληψης και φέρει το όνομα της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ακόμα ενημέρωσε τον Γ. Λαζαρίδη ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και έχει δρομολογήσει υποδομές για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους, σχολεία και παραλίες.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την επόμενη θερινή περίοδο θα τοποθετηθούν τέσσερα μηχανήματα seatrack στις παραλίες Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΑΝΕΚ.
Επιπλέον από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» επιτεύχθηκε χρηματοδότηση ύψους 70.500 ευρώ, για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής σε 13 σχολικές μονάδες του Δήμου, για τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ στα σχολεία.
«Αισιοδοξούμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν φέτος τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Λαζαρίδη, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία. Φροντίζουμε ο Δήμος μας να είναι φιλικός προς τα άτομα με αναπηρίες και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος.