Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 10:55

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Πανταζόπουλος του Όμιλου Γκολφ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Με μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον νεοσύστατο Όμιλο Γκολφ Μεσσηνίας ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκολφ Stroke Play 2021 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, στο Γήπεδο Γκολφ Navarino Dunes της Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Οι αγώνες έγιναν από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της ζέστης που επικρατούσε. Πρωταθλητής στέφθηκε ο Παναγιώτης Πανταζόπουλος, αθλητής του Ομίλου Γκολφ Μεσσηνίας και παίχτης παραγωγής του προγράμματος Costa Navarino Junior golf academy, ενώ στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδος στέφθηκε η Σοφία Καρνέζη, του Ομίλου Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών.
Ηταν η πρώτη διάκριση για το νεοσύστατο Όμιλο Γκολφ Μεσσηνίας, ενώ για τον Πανταζόπουλο ήταν η 3η φορά που στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος. Ξεκίνησε γκολφ το 2011, όταν με πρωτοβουλία του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ιδρύθηκε η ακαδημία γκολφ νέων της Costa Navarino, και ξεκίνησαν οι προπονήσεις των πρώτων παιδιών με καταγωγή από τη Μεσσηνία.
Αξιοθαύμαστη επίδοση πέτυχε και ο 17χρονος Παναγιώτης Μένεγος, αθλητής του επίσης τοπικού Ομίλου Γκολφ Πελοποννήσου, ο οποίος τη δεύτερη μέρα του αγώνα πέτυχε το καλύτερο σκορ όλων των ημερών με 68 χτυπήματα. Ο Μένεγος κατατάχθηκε στην 6η θέση στη κατηγορία ανδρών.
Υπό προληπτικά μέτρα ασφαλείας και συνεχή τεστ κατά του Covid 19, 88 αθλητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν στις διάφορες κατηγορίες του φετινού πρωταθλήματος: Ανδρών, Γυναικών, Seniors, Εφήβων (U18) και Παίδων (U15).
Οπως τονίζει ο πρόεδρος του Ομίλου Γκολφ Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, οι 4 καλύτεροι άντρες και οι 4 καλύτερες γυναίκες προκρίθηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Ρήγα της Λετονίας από 28 έως 31 Ιουλίου.