Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 12:14

Ο Βασιλογιαννακόπουλος του Μεσσηνιακού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20

Γράφτηκε από τον

Είκοσι μέλη της ελληνικής αποστολής ρίχνονται στη μάχη στην σημερινή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Κ20, που φιλοξενείται στο Ταλίν της Εσθονίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Στην αποστολή βρίσκεται και ο άλτης του Μεσσηνιακού Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος, που θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν. Ο νεαρός άλτης έχει φετινή επίδοση 15.28μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης και είναι στην 16η θέση από τους 23 συμμετέχοντες.
Από εκεί και πέρα η αρχή θα γίνει με τα 3.000 μ. στιπλ γυναικών, με τις Βασιλική Καλιμογιάννη και Νικολέττα Ραφαϊλάκη να κυνηγούν αρχικά τα ατομικά τους ρεκόρ και κατ΄επέκταση μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Την πρόκριση στον τελικό θα πάρουν οι πέντε πρώτες από κάθε σειρά και οι πέντε καλύτεροι χρόνοι στο σύνολο των σειρών.
Στον προκριματικό της σφαιροβολίας μετέχουν ο Κώστας Γεννίκης και ο Αννίβας Οικονόμου, με το όριο πρόκρισης να έχει οριστεί στα 19.50 μ., επίδοση καλύτερη από τα ατομικά ρεκόρ των δύο αθλητών μας. Στο α΄ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας μετέχει ο Νίκος Πολυχρονίου, με ατομικό ρεκόρ από φέτος 73,83 μ., ενώ παρέα στο β΄ γκρουπ είναι οι Ορέστης Ντουσάκης και Θοδωρής Ζιώγας με 78,07 μ. και 74,46 μ. αντίστοιχα. Οι τρεις αθλητές μας είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξουν την πρόκριση, είτε μέσω του ορίου (76,50 μ.), είτε με επιδόσεις που θα τους φέρουν στην πρώτη 12άδα.
Την προσπάθειά τους στον προκριματικό των 100 μ. θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η Εμμανουηλίδου με φετινό ρεκόρ 11.61 έχει την τρίτη επίδοση της έκτης προκριματικής σειράς και αναμένεται να διεκδικήσει την πρόκριση στον ημιτελικό, είτε τερματίζοντας στις τρεις πρώτες της σειράς της, είτε πετυχαίνοντας επίδοση που θα την φέρει στις έξι καλύτερες του προκριματικού. Ο Παναγιωτόπουλος θα τρέξει στην δεύτερη προκριματική σειρά και προκρίνονται για τον ημιτελικό οι πέντε πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι, με τον νεαρό αθλητή να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης.
Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη έχει την δεύτερη επίδοση της δεύτερης προκριματικής σειράς των 800 μ. και διεκδικεί πρόκριση στον τελικό (τρεις πρώτες και τέσσερις χρόνοι προκρίνονται). Στον προκριματικό των 3.000 μ. μετέχουν οι Νίκος Σταμούλης και Παναγιώτης Πετρουλάκης, με την πρόκριση στον τελικό να παίρνουν οι πέντε πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι χρόνοι. Η Αρετή Φιλιππίδου μετέχει στο α΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας και με φετινό -και πανελλήνιο- ρεκόρ 55,12 μ. διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στον τελικό της Παρασκευής. Το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 53,00 μ., επίδοση που είναι στις δυνατότητες και της Σοφίας Κεσσίδη, η οποία μετέχει στο β΄γκρουπ και έχει ατομικό ρεκόρ 52,29 μέτρα.
Διπλή παρουσία έχει η χώρα μας και στον προκριματικό του μήκους, με τους Θοδωρή Σκούρο και Ανδρέα Αντωνακόπουλο να κυνηγάνε άλματα πάνω από τα 7,50 μ., προκειμένου να συγκεντρώσουν πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό (όριο 7,60 μ.). Δύο αθλήτριες εκπροσωπούν τη χώρα μας και στο επί κοντώ. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, μπορεί να είναι το νεαρότερο μέλος της ομάδας, αφού είναι γεννημένη το 2005, ωστόσο με 4,12 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 έχει κάθε λόγο να προσδοκά σε μια καλή παρουσία. Θέση στον τελικό θέλει να κυνηγήσει και η Αναστασία Ρέτσα, που έμεινε λίγο πίσω λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ωστόσο είναι σε θέση να ανέβει υψηλότερα από το φετινό της 4,07 μ. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 4,20 μέτρα. Η Σωτηρία Ράπτη θα αγωνιστεί στον προκριματικό του τριπλούν με στόχο ένα άλμα πάνω από το ατομικό της ρεκόρ (12,96 μ.) και μια επίδοση όσο πιο κοντά στο όριο των 13,25 μ. Η πρώτη ελληνική παρουσία σε τελικό της διοργάνωσης είναι αυτή της Αναστασίας Αντωνοπούλου, που αγωνίζεται στον τελικό των 10.000 μ. βάδην, μαζί με 31 ακόμη αθλήτριες.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ