Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2021 15:35

ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο ο Χασανάκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο ο Χασανάκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα! (φωτό)

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αναστάσης Χασανάκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε εφήβων – νέων και U21, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Πετρούπολης ¨Νίκος Παξιμαδάς¨, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Ο αθλητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου, παρότι συμμετείχε σε μια νέα και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Ανδρών από 18 έως 21, κατάφερε να πάρει μετάλλιο και να ανανεώσει την παρουσία του στην Εθνική ομάδα. Ο 18χρονος Μεσσήνιος αθλητής επικράτησε στον πρώτο αγώνα με 3 – 0, στον δεύτερο ηττήθηκε 5-3 με αμφιλεγόμενο δίποντο του αντιπάλου στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα και στον τελικό για την τρίτη θέση κέρδισε κατά κράτος με 8 – 0 σε μόλις ένα λεπτό. Να σημειωθεί ότι στο αγωνιστικό καράτε οι αθλητές παίζουν τρία λεπτά καθαρό χρόνο και το παιχνίδι ολοκληρώνεται πριν εκπνεύσει ο χρόνος στην περίπτωση, που ένας από τους δύο αθλητές έχει διαφορά 8 πόντων από τον αντίπαλο του.

Δηλώσεις Μπούρα – Χασανάκου

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας, που βρέθηκε στο πλευρό του αθλητή του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του “ Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέλαβε ο αθλητής του συλλόγου μας και κατ΄ επέκταση για το μετάλλιο που κέρδισε μετά από σκληρές μάχες. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι ο Αναστάσης λόγω των πανελληνίων εξετάσεων και του COVID 19 δεν είχε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Αρα πήρε το μετάλλιο δίχως να έχει φθάσει στο 100% των δυνατοτήτων του και σε συνδυασμό ότι ήταν ο μικρότερος ηλικιακά της κατηγορίας του, μας γεμίζει με αισιοδοξία για σπουδαιότερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει λάβει και την μοριοδότηση του από το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Εφήβους».
Από την πλευρά του ο πρωταθλητής του Παμμεσσηνιακού Αναστάσης Χασανάκος τόνισε: “ Είμαι πολύ χαρούμενος, που συνεχίζω με μετάλλιο και στην νέα κατηγορία που έλαβα μέρος, παρά το μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας που διαθέτει και παρά το γεγονός της ελλιπούς μου προετοιμασίας λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Αποδείχθηκε πως η δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια με τους προπονητές μου μόνο τυχαία δεν είναι και κατάφερε να μας δικαιώσει. Πλέον ο στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε διεθνείς αγώνες και να φτάσω στην κορυφή της κατηγορίας μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τους γονείς μου, τους συναθλητές μου και όλους όσους πιστεύουν σε μένα και εύχομαι να φέρω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον”.
Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παμμεσσηνιακού, που βρίσκονται Κλαδά 8 (δίπλα στο Μέγαρο Χορού), υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών Ευάγγελου και Ιωάννη Ευθυμίου Μπούρα, καθώς το Σεπτέμβριο έρχονται δύο σημαντικές διοργανώσεις με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/ γυναικών και παίδων/κορασίδων.