Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 11:17

"RUN MESSINIA": Κάθε μέρα και ένας μαραθώνιος! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Δέκα μαραθώνιοι σε δέκα συνεχόμενες μέρες ή αλλιώς Run Messinia". Η ιστορική διοργάνωση, που τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στη Μεσσηνία, ξεκίνησε το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου αφότου οι δρομείς που συμμετέχoυν περάσουν από 8 συνολικά Δήμους της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας, τρέχοντας κάθε μέρα και από ένα μαραθώνιο!

Το “Run for Freedom” άρχισε το Σάββατο το πρωί από την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης και πέρασε από τη Στούπα του Δήμου Δυτικής Μάνης, με τους δρομείς να τερματίζουν στην Καρδαμύλη.

Τερμάτισαν χθες στην Καλαμάτα οι δρομείς

Από εκεί , ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί με τελικό προορισμό την Καλαμάτα, όπου μετά τη μία το μεσημέρι τερμάτισαν μπροστά από το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Στον εν λόγω μαραθώνιο συμμετείχαν, φθάνοντας μαζί στον τερματισμό, οι Βασίλης Κουμανάκος και Δημήτρης Αγγελόπουλος από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι Χρήστος Μαυρίκιος και Ντιν Καρνάζης, δύο δρομείς υπερ αποστάσεων που έχουν λάβει μέρος σε δεκάδες μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο!
Στο σημείο τερματισμού τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος, το μέλος του συλλόγου Θανάσης Κλάδης που θα τρέξει σ' έναν από τους επόμενους μαραθωνίους του "Run Messinia" και ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί σήμερα στον τρίτο κατά σειρά μαραθώνιο, που περιλαμβάνει τη διαδρομή Καλαμάτα - Νέδουσα - Αλαγονία.

Το πρόγραμμα

Αύριο Τρίτη, οι δρομείς με εκκίνηση από την Αλαγονία θα περάσουν από το Δυρράχιο και το Νεοχώρι του Δήμου Μεγαλόπολης και θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας. Από την Πολιανή, την Τετάρτη οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη Σκάλα και θα καταλήξουν στην Παλουκόραχη του Δήμου Οιχαλίας. Την Πέμπτη η διαδρομή θα αναδείξει ιστορικά σημεία του Δήμου Οιχαλίας, καθώς με εκκίνηση από την Παλουκόραχη οι αθλητές θα διασχίσουν το Κατσαρού, το Σολάκι,τη Μερόπη, το Λουτρό, το Διαβολίτσι, το Άνω Ψάρι, το Δώριο και θα καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι.

Την Παρασκευή με εκκίνηση από το Ραμοβούνι, οι δρομείς θα περάσουν από τα Ζερμπίσια του Δήμου Μεσσήνης, το Καλογερέσι, τον Άγιο Νικήτα Σελλά και την Τριπύλα του Δήμου Τριφυλίας, ενώ θα καταλήξουν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Το Σάββατο οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Μανιάκι, θα περάσουν από τον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης και τα Κάτω Μηνάγια τερματίζοντας στην Κορώνη.
Την Κυριακή η διαδρομή θα κινηθεί αποκλειστικά εντός του Δήμου Πύλου- Νέστορος από την Κορώνη, στη Μεθώνη και από εκεί στην Πύλο.
Η τελευταία διαδρομή του “Run For Freedom”, η 10η, θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου με εκκίνηση από την Πύλο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν από το Νιόκαστρο, να ατενίσουν τη Σφακτηρία και το Παλαιόκαστρο, ενώ θα διασχίσουν τα Κρεμμύδια και τη Σχινόλακκα.
Να σημειωθεί ότι όλες οι διαδρομές έχουν ώρα εκκίνησης στις 8.15 το πρωί, ενώ ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.