Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2021 11:04

ΠΟΛΟ: Ανέβηκε στη Β’ εθνική ο Αργης!

Γράφτηκε από τον

Την άνοδο στη Β’ εθνική υδατοσφαίρισης πανηγύρισε στη Χαλκίδα η ανδρική ομάδα πόλο του Αργη, καθώς κατέλαβε την δεύτερη θέση στην τελική φάση, που διεξήχθη από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Μια σημαντική επιτυχία για την καλαματιανή υδατοσφαίριση που δείχνει σε ανοδική πορεία.

Ο Αργης στους αγώνες του ομίλου πήρε την 1η θέση στο δεύτερο γκρουπ, έχοντας μάλιστα το απόλυτο (4 νίκες σε ισάριθμα ματς) και στον ημιτελικό νίκησε στα πέναλτι τη Χαλκίδα. Ετσι εξασφάλισε το ένα από τα δύο εισιτήρια για τη Β’ εθνική. Το άλλο πήρε ο ΝΟ Αγ. Νικολάου που νίκησε στον ημιτελικό τον Ν.Ο. Ιτέας. Ν.Ο. Αγίου Νικολάου και Αργης έπαιξαν στον τελικό για τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γ’ εθνική, τον οποίο κατέκτησε ο Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, αλλά και οι δύο ομάδες πανηγύρισαν την άνοδο.
Ο Αργης νίκησε κατά σειρά την Πέμπτη με 14-10 τον ΣΑΠΚ Νεάπολης, την Παρασκευή νίκησε με 13-6 τον Α.Ο. Καστέλας, το Σάββατο επικράτησε με 19-8 του Ν.Ο. Καβάλας και με 11-4 του Ν.Ο. Ιτέας.
Στον πρωινό ημιτελικό της Κυριακής νίκησε μετά από συναρπαστικό ματς με 11-8 την Χαλκίδα στα πέναλτι (7-7 κανονικός αγώνας, 4-1 στα πέναλτι). Στον άλλο ημιτελικό ο Ν.Ο. Αγίου Νικολάου νίκησε με 13-6 τον Ν.Ο. Ιτέας.
Στον μεγάλο τελικό ο Αργης ηττήθηκε με 8-0 από την ομάδα του Αγίου Νικολάου, αλλά ο στόχος είχε επιτευχθεί. Στον μικρό τελικό ο Ν.Ο. Ιτέας νίκησε με 8-5 την Χαλκίδα και κατέλαβε την τρίτη θέση.