Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 19:36

ΠΟΛΟ: Εμφατικά στους «4» του κόσμου η εθνική νέων γυναικών

Γράφτηκε από τον

Την πρόκριση στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης U20, που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ, εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση η εθνική νέων γυναικών.

Όπως αναμενόταν, η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον προημιτελικό απέναντι στη σαφώς υποδεέστερη Σερβία, προηγήθηκε 6-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και έφτασε εύκολα στη νίκη με 18-5, έχοντας ως κορυφαία τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, που πέτυχε πέντε γκολ. Η εθνική βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από την εξασφάλιση ενός μεταλλίου και θα επιχειρήσει να την πετύχει στον αυριανό (15/10, 17:30) ημιτελικό στη Νετάνια του Ισραήλ.

Με Ουγγαρία στον ημιτελικό

Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι η Ουγγαρία. Οι Μαγυάρες νίκησαν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση με 13-12, εξασφάλισαν θέση στην τετράδα της διοργάνωσης και αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πριν τον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "οράνιε", που ήταν το λογικό φαβορί του προημιτελικού, προηγήθηκαν με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (6-2 και 7-3) στη δεύτερη περίοδο, αλλά η Ουγγαρία έκανε την ανατροπή, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Καμίλα Βαλεντίν, που πέτυχε πέντε τέρματα, μεταξύ των οποίων και το νικητήριο, 4΄20΄΄ πριν τη λήξη. Τα οκτάλεπτα στο ματς της Ελλάδας: 6-1, 3-2, 4-2, 5-0 Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 1, Κανετίδου, Γιαννοπούλου 1, Νίνου 4, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσιμπρή 1, Μπιτσάκου, Κοντονή 3, Τορνάρου 1, Καρύτσα.